Namus Diyerek Öz Kızını ÖLDÜRDÜ

Namus Diyerek Öz Kızını ÖLDÜRDÜ

Kahramanmaraş'ta bir baba, 15 yaşındaki kızını boğarak öldürdü.

A+A-

Kahramanmaraş’ta bir baba, 15 yaşındaki kızını boğarak öldürdü.

İddiaya göre, V.Y. (43), arkadaşını arayarak kızı Y.Y’yi öldürdüğünü söyledi, cesedi gömebilmek için arkadaşından yardım istedi.

V.Y’nin arkadaşı ise telefon konuşmasının ardından polisi arayarak ihbarda bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, V.Y’nin oturduğu Mehmet Akif Mahallesi’ndeki evde arama yaptı. Yapılan incelemede 15 yaşındaki Y.Y’nin cesedi bulundu.

Olay Yeri İnceleme Ekiplerinin evde inceleme yaptığı sırada, baba mahallede gizlendiği yerde yakalandı.

Sağlık kontrolünün ardından Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen V.Y’nin ilk ifadesinde, "Yaklaşık 5 ay önce Gaziantep’in Nizip ilçesinden Kahramanmaraş’a geldim ve yerleştim. Bir inşaat firmasında işçi olarak çalışıyorum. Kızım Nizip’te bazı erkeklerle görüşüyordu. Görüşmemesi için Kahramanmaraş’a gelmiştik. Burada da görüştüğünü öğrenince kendisini uyardım. Ancak beni dinlemedi. Çok pişmanım" dediği öğrenildi.

Cumhuriyet savcısının evde yaptığı incelemenin ardından Y.Y’nin cesedi otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Benzer Haber

Öz kıza taciz, üvey kıza işkence

Adana'da öz kızını kanepeye bağlayıp tecavüz ettiği, o günlerde 5 yaşında olan üvey kızını da döverek öldürüp cesedini tespih makinesinde parçalayarak diğer kızlarına çöpe attırdığı iddia edilen Ercan Yılmaz (50) 'tecavüzden' 22 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilirken 'cinayetten' ise üvey kızının ölüsü ya da dirisi bulunamadığı için beraat etti.

Kiremithane Mahallesi'nde oturan N.Y., M.Y. (22) ve S.Y. (21) kardeşler 1995'de annelerinden boşanan babaları Ercan Yılmaz'ın evi terk etmesi üzerine sokakta kaldı. O dönem devlet koruması altına alınan kız kardeşlerden N.Y., sosyal hizmetler uzmanlarına, babasının kendisine 11 yaşındayken ellerini kanepeye bağlayıp, ağzını kapatarak 6 kez zorla tecavüz ettiğini, üvey kız kardeşi Emine'yi de döverek öldürdükten sonra cesedini de tesbih makinesinin çarkıyla parçalara ayırıp çöpe attırdığını iddia etti.

Bu şok iddialar üzerine tesbihçilik yapan Ercan Yılmaz hakkında 2004'de 'Kasten üvey kızını öldürmek ve öz kızının ırzına geçmek' suçlarından dava açıldı. 16 yıl aradan sonra 20 Mart 2010'da şüphe üzerine durdurulup kimlik sorgusu yapılınca yakalanıp tutuklanan Yılmaz ile ilgili yargılandığı Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması yapıldı. Tarafların avukatlarının katıldığı duruşmada katil ve tecavüz zanlısı baba Yılmaz, son savunmasında suçlamaları yine kabul etmedi. Mahkeme Başkanının 'Emine'nin ölüsü dirisi yok. Okullarda da yok. Nasıl öldürdün?" diye sorması üzerine Yılmaz, "Kızlarım bana iftira atıyorlar. İkinci eşim Raziye Tanrıkulu evi terk etmeden 2-3 gün önce 'bu çocuğu evlatlık veririm babasına vermem' demişti. Emine'yi evlatlık verip vermediğini, nerede olduklarını da bilmiyorum. İftira yüzünden buradayım " dedi.

Son sözünde de, "Ben üvey kızımı öldürmedim, öz kızıma da tecavüz etmedim" diye konuştu. Mahkeme heyeti, Yılmaz'ı, tüm araştırmalara karşın yaşayıp yaşamadığı belirlenemeyen üvey kızı Emine Yıldırımcan'ı öldürdüğüne dair delil elde edilemediğinden oy çokluğuyla beraatine karar verirken kızı N.Y. ise 'tecavüz' suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Daha önceki duruşmalara gelen N.Y., babasının kendisine tecavüz ettiğini iddia etmişti. Annesinin, babasının dayakları yüzünden evi terk ettiğini belirten N.Y., babasının Kadirli İlçesi'nde yaşadıkları çiftliği kumarda kaybetmesi üzerine kendilerine kötü davranmaya başladığını öne sürere şunları söylemişti:

"Babam 'çok para lazım, çalışmamız gerek' diyerek beni erkeklere satmak istedi. Kabul etmeyince, sürekli dövdü.'Alıştıra alıştıra bu işi sana yaptıracağım' diyerek beni kanepeye bağlayıp tecavüz etti. Daha sonra üç kez daha tecavüz etti. Suçu amcamın üzerine attırdı. Ardından Adana'ya taşındık. Babam gayri resmi olarak bir kadınla evlendi. Onun da Emine adında 5 yaşlarında kızı vardı. Bu kız çocuğunu da dövüyordu. Annesi eve geldiğinde kız bir şey söylemek istediğinde kızı çimdikleyerek susturuyordu. Bir gün kızı yere atarak öldürdü. Daha sonra, tespih makinesinin çarkında cesedini parçalara ayırıp çantaya koymuş. Kardeşim M.Y.'ye cesedi yok etmesini söylemiş. O da bana söyledi. Birlikte ceset parçalarını bir valize koyup attık. Babam o günden sonra bir daha eve gelmedi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.