1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Erbil’e Uçuş Yasağı Başlıyor
Nahçıvan-Kars Demiryoluna KREDİ

Nahçıvan-Kars Demiryolu'na KREDİ

Nahçıvan-Kars Demiryolu Projesinin yapımı için, Azerbaycan tarafının Türkiye'ye düşük faizli kredi sağlayabileceği bildirildi.

A+A-

Nahçıvan-Kars Demiryolu Projesinin yapımı için, Azerbaycan tarafının Türkiye'ye düşük faizli kredi sağlayabileceği bildirildi.

Azerbaycan Devlet Demiryolları Genel Müdür Yardımcısı Kurban Nezirov, Nahçıvan-Kars Demiryolu Projesinin yapımı için, Azerbaycan tarafının Türkiye'ye düşük faizli kredi sağlayabileceğini söyledi.

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Türkiye ile irtibatının daha da genişlendirilmesi yönünde yapımına karar verilen ve Azerbaycan'la Türkiye'nin prensipte anlaştığı Nahçıvan-Kars Demiryolu Projesini basın mensuplarına değerlendiren Kurban Nezirov, Azerbaycan Devlet Demiryolları'nın, projenin hazırlanması yönünde hükümetten talimat aldığını, kurumda Ulaştırma Bakanlığı görevlileri ile ortak çalışma grubunun oluşturulduğunu bildirdi.

Çalışma grubundaki teknik heyetin Nahçıvan'da arazi taraması yapıldığını ve teknik bilgileri içeren rapor hazırlandığını ifade eden Nezirov, raporun Ulaştırma Bakanlığı'nda incelendiğini kaydetti.

Türkiye tarafı ile de iletişimde olduklarını söyleyen Kurban Nezirov, projelendirme işini Türkiye tarafının üstleneceğini ve hazırladıkları teknik raporu Türkiye'ye de gönderdiklerini ifade etti.

Proje kapsamında Kars'tan Türkiye Azerbaycan sınırına kadar 230 kilometrelik yeni demiryolu hattının inşa edileceğini bildiren Nezirov, "Bunun maliyeti yaklaşık 1 milyar dolar civarında olacaktır. Demiryolu hattının büyük kısmı Türkiye arazisinden geçecektir. Fakat bu proje, Azerbaycan için büyük önem arz etmektedir. Azerbaycan tarafı olarak, projenin gerçekleşmesi için, maliyetinin tamamını Türkiye'ye düşük faizli kredi ile sağlayabiliriz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.