1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars | KKDGC’nin Yeni Başkanı Seçildi
Murtaza Karaçanta'dan PolitiKARS'a Dava

Murtaza Karaçanta'dan PolitiKARS'a Dava

Önceki dönem Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’dan www.politikars.com’a suç duyurusu.

A+A-

Önceki dönem Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’dan www.politikars.com’a suç duyurusu.

Kars’ın MHP’den ihraç edilen bir önceki dönem Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta avukatı aracılığı ile www.politikars.com haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Ali İhsan Alınak ve editörleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Karaçanta, www.politikars.com haber sitesinin emekçilerinin TCK’nın 267, 125, 271, ve 257’inci maddelerinden yargılanmasını talep etti.

Karaçanta’nın avukatı Fatma Dilşat Yelken aracılığı ile,  Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu suç duyurusunda, www.politikars.com internet sitesinin yerel haberler yaptığı ifade edilerek, Karaçanta hakkında yalan haberler yapıldığı savunuldu.

Suç duyurusunda, “www.politikars.com” yerel haberler yapmaktadır. Fakat haber yapma yükümlülüğü ile kamuoyunu aydınlatma görevi olan haber sitesi internet üzerinden tamamı yalan olan iftiralarla eski belediye başkanı aleyhine delil ve suç üretme taktiği kullanarak şikâyetçinin şeref ve haysiyetini rencide ederek mağdur etmekte” denildi.

SUÇ DUYURUSUNA KONU OLAN HABERLER

* Karaçanta ile İlgili Yolsuzluk İddiaları

* Murtaza Karaçanta esnafı dolandırmış

* Karaçanta’nın düzmece özgeçmişi

* MHP’de hazımsızlık devam ediyor: HDP’li Kars Belediyesi hakkında siyasi hazımsızlık ve itibarsızlaştırma çalışmaları devam ediyor.

Karaçanta’nın avukatı, “www.politikars.com” sitesi çalışanları hakkında, belge kanıtlar esas alınarak şüpheliler hakkında TCK’nin iftira (TCK 267.Md) Hakaret (TCK 125Md.) Suç uydurma (TCK 271. Md) Görevi kötüye kullanma (TCK 257 Md.) Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme (TCK 216. Md) ve tüm ilgili maddelerinden işlem yapılmasını talep etti.

31 Mart seçimleri kampanya sürecinde dönemin Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta hakkında çok sayıda yolsuzluk iddiası gündeme gelmişti. 300’e yakın belediye personelinin bankamatik memuru olduğu iddia edilmiş usulsüz ihale iddiaları günlerce kamuoyunu meşgul etmişti.

31 Mart’ta Kars Belediye Başkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’nın seçim kazanmasının ardından Kars Belediyesi’nin borcunun 338 milyon TL'nin üzerinde olduğu açıklanmıştı.

Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen göreve başladığı ilk hafta İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etmiş ve birçok ihalenin usulsüz olduğunu açıklamıştı.

Kars Belediyesi ve önceki dönem ihale alan şirketler arasındaki tartışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler