Müftülükten Hayırseverlere ÇAĞRI

Müftülükten Hayırseverlere ÇAĞRI

Kars Müftülüğü, yatılı 'Kız Kur'an Kursu' ve cami inşaatının bulunduğu kompleks için hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

A+A-

Kars Müftülüğü, yatılı ‘Kız Kur'an Kursu’ ve cami inşaatının bulunduğu kompleks için hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Kars İl Müftülüğü tarafından Karacaören köyü yolu üzerinde yapımına başlanan "Yatılı Kız Kur'an Kursu' ve caminin bulunduğu kompleks Kars ve çevre iller için bir ilk olma özelliğini taşıyor. İl Müftüsü İlyas Gümüş, Kars Belediyesi tarafından bağışlanan arsa üzerine yapımına başlanan yatılı ‘Kız Kur'an Kursu’ ve cami binasının 4 katlı olacağını, inşaatların bitirilebilmesi için hayırsever iş adamlarından yardım beklediklerini söyledi. İl Müftüsü Gümüş gelinen noktada maddi imkansızlıklar yaşadıklarını belirterek, yatılı kız Kur’an kursunun tamamlanabilmesi ve hizmete girmesi için gereken yüzde 60’lık miktarı ödeyecek kişinin ismini veya teklif edeceği ismi kurs ve camiye vereceklerini açıkladı.

Gümüş, cami ve Kur’an kursu inşaatının 6 milyon TL’ye mal olacağını ifade ederek, “Kız Kur’an kursunun kaba inşaatı için 1 milyon 200 bin TL’lik bir maliyet var. Bu paranın yüzde 40’ını ödemiş durumdayız. Yüzde 60’ını da yüklenici firma bizden alacaklıdır. Dolayısıyla inşaat bittikten sonra kaba inşaatın ücretini ödeyebilirsek, inşallah ince işçiliği için de maddi imkanı temin edebilirsek kız Kur’an kursumuzu, açılışı bekleyen öğrencilerimizin hizmetine sunmuş olacağız.” diye konuştu. Gümüş, Kars ve çevresinde ihtiyacı hissedilen 'Yatılı Kız Kur’an Kursu’ için uzun süredir çalışma yaptıklarını anlatarak şu bilgiyi verdi: “29 Nisan 2011’de Diyanet İşleri Başkanı'mızın katılımıyla bu kursumuzun temelini attık. İnşaat Sanguoğlu firması tarafından yürütülüyor. İnşaat şu anda üçüncü katına ulaştı. Herhangi bir aksilik olmaz ise Ramazan Bayramı'nda kaba inşaatı bitmiş olacak ve inşaat müftülüğümüze teslim edilecek.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.