1. HABERLER

  2. Şaki AKP'nin Milletvekili ADAY ADAYI
Müftülük Konferans Salonu YENİLENDİ

Müftülük Konferans Salonu YENİLENDİ

Kars Müftülüğü'nde bakım ve onarımı yapılan Çok Amaçlı Konferans Salonu'nun açılışı yapıldı.

A+A-
Kars Müftülüğü'nde bakım ve onarımı yapılan Çok Amaçlı Konferans Salonu'nun açılışı yapıldı.
1985 yılından bu yana hizmet veren Müftülük binasının tamamının içinde bir dizi yenilik yapıldı. Müftülükte görevli personellerin kullandığı toplantı salonu uzun süre kullanılmayınca harabe görünümünü andırıyordu. Bu eski toplantı salonundaki eksiklikler İlyas Gümüş’ün göreve başlamasıyla fark edildi. Bunun üzerine dizayn yapıldı ve projelendirildi. Uzun süren çalışmalar sonucunda modern bir görünüme kavuşturulan Çok Amaçlı Konferans Salonu hizmete açıldı.
Açılışa; Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Müftüsü İlyas Gümüş, Müftü yardımcısı Ahmet Tokgöz, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Gökhan Altun ve müftülük çalışanları katıldı.
Açılışın ardından Saygı duruşunda bulunuldu ardından da İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Şehitler Camii Kayyımı Kemalettin Baysal Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu.
Daha sonra Müftü İlyas Gümüş bir konuşma yaptı. Gümüş, “Din hizmeti veren bizler her konuda toplumun önünde olmak zorundayız. Toplumun gerisinde kalırsak görevimizi layıkıyla yerine getirmiş olmayız. Din hizmeti veren bizler camide, minberde, mihrapta daime toplumun önündeyiz. Toplum bize göre şekillenmektedir. İbadet ederken de bizler minberde imam olarak önder olarak öndeyiz. Diğer konularda da toplumumuzun daima önünü açacak davranışlarda bulunmalıyız. Çünkü dinimizin bize yüklediği misyon budur. Bu misyonu her platformda, her yerde, meslek hayatımızın her alanında bunu göstermek durumundayız. Çünkü dinimizin bize yüklediği görev ve sorumluluk son derece ağırdır.” dedi.
Gümüş ayrıca 5 ay önce göreve başladığında binada bir dizi eksiklik tespit ettiklerini ve bu eksiklikleri de yenileyerek dizayn ettiklerini sözlerine ekleyerek açılışa katılanlara teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.