1. HABERLER

  2. Müdür, Hamile Olduğunu Bilmiyormuş!
Müdür, Hamile Olduğunu Bilmiyormuş!

Müdür, Hamile Olduğunu Bilmiyormuş!

Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, Antalya Yetiştirme Yurdu'nda tecavüze uğrayan 16 yaşındaki A. Y.'nin psikolojik sorunları nedeniyle Kars'a gönderildiğini ve hamile olduğunun bu

A+A-
Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, Antalya Yetiştirme Yurdu'nda tecavüze uğrayan 16 yaşındaki A. Y.'nin psikolojik sorunları nedeniyle Kars'a gönderildiğini ve hamile olduğunun burada öğrenildiğini ileri sürdü.

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan Gül, yaptığı yazılı açıklamada Antalya'da tecavüze uğrayan A.Y.'nin rutin hastane kontrolünde 3,5 aylık hamile olduğunun ortaya çıktığını savundu.
A.Y.'nin basında çıkan haberleriyle ilgili Gül'ün yaptığı açıklamada şöyle denildi: "Halen Burdur Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Antalya doğumlu baba 48 yaşındaki Naif Y. ile Antalya doğumlu 37 yaşındaki Tülay Y.'nin nikahsız birlikteliğinden dört çocukları dünyaya gelmiştir. Bu dört kardeş anne T.Y.'in başvurusu üzerine Antalya'da 01.02.2008 tarihinde bakım ve korunma altına alınmıştır. Bu çocuklardan biri olan A.Y. adlı (16 yaşındaki) çocuk, Antalya ilinde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi Müdürlüğü'nde bakım ve korunma altında iken 03.06. 2010 tarihinde alınan raporlar ve yapılan değerlendirmeler neticesinde mevcut kuruluşuna uygun olmadığı ve Nöro-sensorial tip işitme kaybı ve mental retardasyon tanıları teşhisleri gerekçesiyle Kars Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimize nakli ve kabulü gerçekleşmiştir. Kurumumuzda yapılan ilaç tedavisinin ardından personel ile uyumlu, diğer çocuklara örnek davranışlar göstermiştir. Kuruluşumuzun rutin hastane muayenesi öncesi hastaneye gideceğini bildiği için karnının ağrıdığını ve karnında bebek olduğunu söylemesi üzerine kontrolü bu alanda da yapılmış, 25.06.2010 tarihinde Kars Devlet Hastanesi'ne götürülmüştür. Aynı tarihteki sağlık raporunda yaklaşık 13 hafta 3 günlük hamile olduğu tespit edilmiştir. Bebeğin de zeka testi ancak 3 - 4 hafta sonra yapılabileceği tarafımıza doktorlarca bildirilmiştir. Kendisiyle yapılan görüşmede hamile olduğunun önceki kuruluş personeli tarafından bilindiğini ifade etmektedir. Gebeliğiyle ilgili Selçuk isimli eski kuruluşunda kalmakta olan bir çocuğun ismini vermekte ve bu kişinin ablasıyla evli olduğunu anlatmaktadır. Oysa ablası evli değildir ve Antalya BSRM'de bakım ve koruma altındadır. Bazen de kendi babası Naif Y.'nin ismini vermektedir."
İl Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan Gül, açıklamasında adli sürecin başladığını belirterek, "Sosyal Çalışmacılarımızın hazırladıkları Sosyal İnceleme Raporu hem Aile Kadın ve Toplum Hizmetleri hem de Özürlü Hizmetleri Daire Başkanlığı'na gönderilmiş ve yapılan değerlendirmeler neticesinde A.Y., Genel Müdürlüğümüzce Siirt ili Kadın Konukevine tertibi yapılmıştır. Diğer taraftan Kars Savcılığı kanalıyla başlatılan adl¯ süreç devam etmektedir. Adli süreç 25.06.2010 tarihinde, yani olayın hastane tetkiklerinde anlaşıldığı tarihten itibaren başlatılmıştır. Basında çıkan haberler oldukça çarpıtılmış niteliktedir ve yanlış bilgiler içermektedir. A. Y. ile ilgili nakil işlemleri normal prosedüründe işlemekteydi ve kendisine yolculuk esnasında iki bakım personeli refakat etmekte idi. A. Y'nin Siirt İli Kadın Konukevi'ne naklinin, Devlet Bakanımız Sayın Selma Aliye Kavaf'ın Kars ilini ziyaret etmesiyle hiçbir ilgisi yoktur" dedi.
İlgili Haber..
Tecavüz Edildi Kars'a GÖNDERİLDİ


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.