1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yeniden Cumhurbaşkanı Seçilen İlham Aliyev Yemin Etti
Mısırda Çatışmalar Devam EDİYOR!

Mısır'da Çatışmalar Devam EDİYOR!

Mısır'da 'Mursi karanamesi'ne karşı gösterilere dün on binlerce kişi katıldı.

A+A-

Mısır'da "Mursi karanamesi"ne karşı gösterilere dün on binlerce kişi katılırken, protestocularla Mursi taraftarları arasında çıkan çatışmalarda en az dört kişi öldü, 350 kişi yaralandı.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kararnamesine karşı gösteriler sürerken, protestocularla Mursi'yi destekleyen gruplar arasında başkent Kahire'de çıkan çatışmalarda dün en az dört kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde çıkan çatışmaların sabah saatlerine (6 Aralık) kadar sürdüğü, tarafların birbirlerine taş ve molotof kokteylleriyle saldırdığı, protestocuların "Diktatörlüğe hayır" sloganına karşı Mursi taraftarlarının "Mursi'yi savunmak İslamı savunmaktır" sloganı attığı öğrenildi.

Polisin müdahale ettiği olaylarda yaklaşık 350 kişinin yaralandığı da gelen haberler arasında.

El Cezire'nin haberine göre, bu sabah itibarıyla sokaklarda hâlâ yüzlerce protestocu olmakla birlikte, protestocuların büyük bir bölümü evlere çekilmiş durumda.
Protesto gösterileri, Mursi'nin, alacağı kararların herhangi bir yoldan bozulmasına engel getiren bir kararname yayınlamasının ardından başlamış ve gösterilere katılanların sayısı giderek artmıştı.

22 Kasım'da yayınlanan kararname, Mursi tarafından alınacak kararların yargı kararıyla bozulmasını ve yeni anayasayı oluşturan 100 üyeli Kurucu Meclis'in bir yargı kararıyla dağıtılmasını yasaklıyor.

Kurucu Meclis'te hazırlanan ve geçen hafta son hali Mursi'ye sunulan anayasa taslağı, 15 Aralık'ta yapılacak referandumla oylanacak. Birçok muhalalif örgüt, anayasa taslağının bu haliyle referanduma götürülmesine, bir oldu bitti olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.