1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mısır'dan 1548 Türk Vatandaşı GETİRİLDİ
Mısır'dan 1548 Türk Vatandaşı GETİRİLDİ

Mısır'dan 1548 Türk Vatandaşı GETİRİLDİ

Cemil Çiçek Mısır’daki olaylarla ilgili her türlü çalışmanın yapıldığını ve 1548 vatandaşın ülkeye getirildiğini söyledi.

A+A-
Cemil Çiçek Mısır’daki olaylarla ilgili her türlü çalışmanın yapıldığını ve 1548 vatandaşın ülkeye getirildiğini söyledi.
 
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Çiçek Bakanlar Kurulu’nda ağırlıklı olarak dış politikanın görüşüldüğünü ifade etti.
 
Çiçek Mısır’daki olaylarla alakalı olarak yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasında ayrıntıları açıklayacağını belirtti.
 
Çiçek Mısır’dan şu ana kadar 1548 vatandaşın getirildiğini ayrıca ilgili bakanlıklar ve Kızılay arasında koordinasyon sağlandığını açıkladı.
 
Bir soru üzerine Çiçek Başbakan’ın Mısır’a ziyaret gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğinini de şu an bilinmediği cevabını verdi.
 
Yeni yargı paketiyle ilgili olarak ise yargının ele geçirilmesinin söz konusu olmadığını ve bu tür yorumların doğru olmadığını belirtti.
 
Sözleşmeli askerlikle ilgili açıklamaların yapıldığını belirten Çiçek, Meclis takvimi el verirse bu konuyu da halletmek istediklerini belirtti. Sözleşmeli er modelinini Mart sonu Nisan başına kadar parlamento çalışmaları bitmeden çıkarmaya çalışacağını ifade etti. Ancak yarım kalan çalışmaların da önceliği olduğunu açıkladı.
 
112 TÜRK KAHİRE'DE MAHSUR KALDI
Bu arada, Mısır'dan kaçıp Türkiye'ye gitmek isteyen 112 Türk Kahire havaalanında mahsur kaldı.
Biletleri olmadığı ve dün kalkan uçaklara yetişemedikleri için bugün havaalanında bekleyen Türkler, THY'de rezervasyonlar dolu olduğu için 3 Şubata kadar beklemek zorunda kaldıklarını söyledi.
 
Mahsur kalanlar arasında çok sayıda kadın ve çocuk bulunuyor, temel gıda maddelerinde ise sıkıntı yaşanıyor. Mahsur kalan Türkler, sokağa çıkma yasağı yüzünden Kahire şehir merkezine de gidemiyor.
 
112 Türk, acilen tahliye uçağı talep etti. Havaalanında bulunan Emre Babadağ, "Biz kendi aramızda organize olmaya  çalışıyoruz, şu anda yapabileceğimiz birşey yok, lütfen devletimiz bize yardım etsin" diye konuştu.
 
Dilek Elieyioğlu da "Burada çocuklarım var, çok zor durumdayım, tahliye uçağı gelmezse 3 Şubata kadar burada nasıl bekleyeceğiz?" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.