1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bahçelievler Mahallesi Halk Meclisi’nden “Hoş Geldin Bahar” Etkinliği
Mimarlar Ağaoğluna Tepkili: Özür Dile!

Mimarlar Ağaoğlu'na Tepkili: Özür Dile!

TMMOB Mimarlar Odası, işadamı Ali Ağaoğlu'nu, 'Yetkim olsa Mimarlar Odası ve STK'ları kapatırım' sözleri nedeniyle kınadı.

A+A-

TMMOB Mimarlar Odası, işadamı Ali Ağaoğlu'nu, "Yetkim olsa Mimarlar Odası ve STK'ları kapatırım" sözleri nedeniyle kınadı. Ağaoğlu'nu özür dilemeye davet eden mimarlar, "Çağdışı bu zihniyet kabul edilemez" dedi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bir gazeteye yaptığı açıklamada, İstanbul'daki binaların yüzde 70'inin teknik ömrünü tamamladığını ve birçok binanın kendisini dahi zor taşıdığını savundu.

"Yetkim olsa Mimarlar Odası'nı ve STK'ları kapatırım" diyen Ağaoğlu, "Çünkü en kötü plan bile plansızlıktan iyidir. Maalesef bizde STK'lar her yapılan şeye itiraz ediyor" şeklinde konuştu.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Ağaoğlu'nun bu sözlerini yaptığı bir açıklamayla kınadı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "İlgili vatandaşların dahi bilgisinin olmadığı ve yılda en az 4 bin civarında plan tadilatının yapıldığı kentimizde, sağlıklı planlamayı savunan meslek odamıza ve STK'lara yönelik bu açıklamayı kınıyor ve kamuoyu önünde özür dilemeye davet ediyoruz.

21'inci yüzyılda meslek odalarını ve sivil toplum kuruluşlarını kapatmayı düşünebilen söz konusu çağdışı bu zihniyet kabul edilemez.

Günümüzün hedeflediği, bilimsel doğrular ışığında biçimlenen uygar ve demokratik kentin; temel insan hak ve özgürlüklerini benimseyen toplumlarda olduğu gibi, ancak kamu yararını özümseyen bir planlama anlayışıyla sağlanabileceğini bu fırsatla meslek odamız adına yineliyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.