1. HABERLER

  2. Milli Kayakçı Aslı Nemutlu Pistte ÖLDÜ
Milli Kayakçı Aslı Nemutlu Pistte ÖLDÜ

Milli Kayakçı Aslı Nemutlu Pistte ÖLDÜ

Kayak Milli Takım sporcusu 18 yaşındaki Aslı Nemutlu bu sabah antrenman sırasında pistte düştü ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

A+A-

Kayak Milli Takım sporcusu 18 yaşındaki Aslı Nemutlu bu sabah antrenman sırasında pistte düştü ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, Erzurum'un Palandöken'den sonra ikinci kayak merkezi olan Konaklı'da saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Alp disiplini kayak yarışmaları için Erzurum'a gelen Kayak Milli Takımı sporcuları bu sabah hazırlık antrenmanı için piste çıktı. Kayakçılardan İstanbul'da öğrenci olan Aslı Nemutlu pistte kayarken, ayağından kayak çıktı.

Dengesini kaybederek piste düşüp metrelerce sürüklenen ve ağır yaralanan Aslı Nemutlu, hemen Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Aslı Nemutlu, doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

Haberin devamı...

Milli sporcuyu öldüren tahta bariyer mi?

17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun hayatına malolan kazanın ardından sporcunun ölüm şekli araştırılıyor.

Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini yarışları için Erzurum’un Palandöken’den sonra ikinci kayak merkezi olan Konaklı’da hazırlanan İstanbul Özel Saint Joseph Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Aslı Nemutlu pistte düşmüş ve milli sporcu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Bazı görgü tanıklarının ifadesine göre, dün saat 11:00 sıralarında meydana gelen kazada dengesini kaybederek düşen ve metrelerce sürüklenen Aslı Nemutlu, hızla plastik ağ bariyere çarptı ve Nemutlu’nun çarpma sırasında boynunda ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar meydana geldi.

Konaklı Kayak Merkezi’nde kazanın meydana geldiği ’Bayanlar Süper C Pisti’nde, Jandarma Olay Yeri ekibi inceleme yaptı.

TAHTA PERDELER Mİ ÖLDÜRDÜ?
Farklı görgü tanıkları ise düşüp sürüklenen Aslı Nemutlu’nun pist dışına çıktıktan sonra, tipi ve savrulan karların pisti kapatmaması için kurulan tahta perdelere çarptığını söyledi. Çarpma sırasında Aslı’nın boynunun kırıldığı ileri sürüldü.

Aslı’nın antrenörü Fidan Hoca da genç kayakçının yerde bir süre sürüklendikten sonra pist dışında tipi engelleyici tahta perdelere çarptığını ve boynundan ağır darbe aldığını söyledi.

ANTRENMANLAR SIRASINDA AMBULANS BEKLETİLMEDİ
Kaza sonrası istenen ambulans Erzurum’dan gelmesi dolayısıyla kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Konaklı’da kayakçılar antrenman yaparken hazırda ambulans bekletilmemesi eleştirildi.

Kazanın ardından yarışlar iptal edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.