1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Covid-19 | Kars’ta 'Uyarıcı Afişler' Asıldı
Milli Eğitim Müdüründen Olumu TAVIR

Milli Eğitim Müdürü'nden Olumu TAVIR

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Torba Yasa gereği kendi kurumuna gönderilen 307 belediye işçisiyle bir araya geldi

A+A-

Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 'Torba Yasa' kapsamında Belediye’den Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen gergin işçileri açıklamalarıyla rahatlattı.

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Torba Yasa gereği kendi kurumuna gönderilen 307 belediye işçisiyle Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda bir araya geldi

Salonu dolduran 247 belediye işçisine hitap eden Budak, ”Gerek 5747 ve 6111 sayılı kanunlar uyarınza belediyelerimizde çalışan 300 işçi ‘Sürekli İşçi’ statüsünde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesine alınmıştır. Bunlardan 247’si Kars Belediyesi’nden diğer 53 işçimiz ise ilçe belediyelerinden gönderilmiştir. Bu gün itibariyle Milli Eğitim bünyesine katıldınız. Bu nedenle hepinize hoş geldiniz diyor ve yeni görevinizde başarılar diliyorum. Birkaç gündür Belediye ile aramızda aramız da geçen işlemeler nedeniyle biraz sıkıntılar yaşadınız. Çünkü Devletin gidişatında bir takım yanlışlıklar yapmamak için sorun ve sıkıntıları ve bu kurumlar arası geçişleri yasal zemine oturtmamız gerekiyordu. Bu nedenle belediyemizle bir takım yazışmalarımız oldu. Bu yazışmalarımız hepiniz adına Sayın Sendika Başkanımız Mesut Özer’in de bilgisi dahilinde oldu. Dün itibariyle de Sosyal Güvenlik Kurumuna girişleriniz yapıldı ve artık Milli Eğitim bünyesindesiniz. Bir kurumdan başka bir kuruma geldiğiniz için üzüntüler yaşamış olabilirsiniz. Ama geldiğiniz kurum köklü ve gelenekleri olan bir kurumdur. Özlük ve yasal haklarınıza bakımından belki de daha fazla imkana kavuşmuş durumdasınız.” dedi.

İşçilerin Belediyedeki tüm ilişkilerinin bugün itibariyle sona erdiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine sürekli işçi olarak başladıklarını belirten Budak, “Okullarımıza dağıtımlarınız yapılmış durumdadır. Özellikle mağdur olmamanız adına evlerinize yakın okullara ve sizin isteklerinize göre vermeğe çalıştık. Her biriniz daha önce belediye de bilgi işlem, özel kalem, büro işleri, muhasebe ve teknisyen olarak görev yapmıştınız. Tabi ki görevlendirdiğimiz okullar ve diğer yerlerde bu özellikleriniz ayrı ayrı değerlendirilecek ve geçici olarak okullarımızda görev yapacaksınız. Çünkü kanunda bu yönde bir sınırlama yok. Bazı arkadaşlarımız eğer isterlerse ilçelerimizde de görev yapabilirler. Ama sizlerin istekleri doğrultursunda evlerinizin il merkezinde olması nedeniyle kurulu düzeniniz var bozulmasını istemiyoruz.” diye konuştu.

ARAMIZA KATILDIĞINIZ İÇİN MEMNUN OLDUK
Milli Eğitim bünyesine katılan işçilere memnuniyetini de dile getiren Budak, “Sizlerin aramıza katılmanızdan dolayı çok memnun olduk. Çünkü Milli Eğitimin geniş bir hizmet alanı vardır. Zaten önemli derece de personel eksiğimiz vardı. Bu nedenle özellikle okullarımızda personel sıkıntısı olmayacak ve hizmetler daha verimli olacak. Daha rahat bir eğitim ve öğretim göreceğiz. Artık bundan sonra geçmişi bir tarafa bırakıp önünüze bakmanız gerek. Mevlana’nın dediği gibi ‘Geçmiş geçmişte kaldı, artık yeni sözler söylemek lazım can cazım’ çünkü kafanızda eski sıkıntı ve düşüncelerle yeni görevinize başlarsanız rahatsız ve huzursuz olursunuz.”

BELEDİYENİN SİZE VERDİĞİ EN SON TUTAR ÜZERİNDEN MAAŞLARINIZ BORDROLANDIRACAĞIZ
Maaş konularını da anlatan Budak, “Girişlerinizi bu yönde yapıyoruz. Ayrıca Belediyenin sizlerle daha önce yapmış olduğu bir toplu sözleşme var. Ama belediye bu günde kadar bu sözleşmeye göre sizlere maaş ödemediği için ve bu sözleşmede mahkemelik olduğu için bu konuda belediyenin bizlere göndermiş olduğu bir yazı var. Bu yazı da ‘Biz bütün personelimin özlük haklarını eski sözleşme üzerinden yaptık.” Bu yazıya istinaden en son aldığınız maaş üzerinden girişleriniz yaptık. İsterim ki bu mahkemeyi kazanırsınız. Çünkü insanların hak etikleri emeğin karşılığını almak kadar güzel bir şey olamaz. Kazanırsanız da Bakanlığımız belediye de bu sözleşmeye uyacaktır. Yani belediyede kaldığımız sürece hakedeşlerini onlardan bize geçtiğinizden sonra ki haklarınızı da bizlerden alacaksınız. Bundan dolayı da her hangi bir kaybınız olmayacak.” diye konuştu.

MAAŞLARINIZI ALDIĞINIZ BANKALARDAN PROMOSYON PARALARINIZI ALACAKSINIZ
İşçilerin maaşlarını nasıl alacakları konusuna da açıklık getiren Budak, “Daha önce Halk Bankası’ndan maaşlarınızı allıyordunuz. Ama artık Ziraat Bankası’ndan alacasınız. Banka müdürü ile görüştük ve kendilerinden promosyon talebinde de bulunduk. Bu haklarınız da maaşlarınıza yansıyacaktır.Milli eğitim mensubu olarak sorunlarınızı sıkıntılarınızı okul müdürlerinize bize her zaman iletebilirsiniz. Yeni bir ruhla yeni bir başlangıçla bismillah diyerek Milli Eğitimdeki işlerinize başlayın. Bizim kurumumuzda daha çok rahat edeceğinize inanıyorum ben. Daha çok huzurlu olurusunuz. İçinizde teknisyen olanlar var, üniversiteyi bitirenler var. Bunlar da bize faydalı olacaklardır.” dedi.

Budak sözlerini şöyle tamamladı: “Benim bugün sizin orada karşılaştığınız sorunları konuşmam doğru olmaz. Biz insanla uğrasan bir kurumuz. Dolayısı ile bütün kurumların görevi sorunları çözmek, insanları rahatlatmaktır. Eğer siz sorunsanız zaten sorunu çözmek mümkün değildir. Lütfen oradaki işleri burada gündeme getirmezseniz iyi olur. Ama burada bir sorun ile karşılaşırsanız biz bunu çözeriz. Türkiye hukuk devletidir. Mahkemeleri, hukuku, kanunu var. Açarsınız davanızı bütün özlük haklarınızı alırsınız. O nedenle devlette sorun yaşanmaz.”

DİSK'TEN AÇIKLAMA

DİSK Kars Şube Başkanı Mesut Özer, Belediye personellerinin Torba Yasa kapsamında diğer kurumlara gönderilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, bu şehirde gerginlik, kaos yaratmak istemediklerini söyledi.

Özer, “Bilindiği gibi yaklaşık 1 haftadır Belediye ile sıkıntıdayız. Bize karşı yapılan haksızlıklara karşı göğüs gerip ayakta durmaya çalışıyoruz. Biz yıllardır bu şehrin yükünü çekiyoruz. Bize karşı çok sert ve acımasız eleştiriler olduğunu biliyoruz. Bizler belediyeciyiz, belediyenin sıkıntılarını kuşkusuz herkesten önce biz biliyoruz. Kurumun ne sıkıtı içerisinde olduğunu da biliyoruz ama dediğim gibi biz belediyeciyiz. Belediyede yapılan yanlış işlerin hepsinden haberdarız. Bunları da geçelim, Kars Belediyesinden gönderilen işçi sayısı çok fazla ve ülkemizdeki orana göre en yüksek düzeyde bunlara fazla girmeyeceğim. Bizim için çıkarılan yasada ihtiyaç yada norm kadro fazlası deniliyor.” dedi.

Özer ayrıca, “Bu belediyede 120 araç var ve bu demektir 120 şoför, 24 nöbet yerinde 3 vardiyeli 72 bekçi, 21 mahallede 98 temizlik işleri personeli, 3 vardiyeli itfaiye ekibi için 30 personele vede su arıza, zabıta nöbetçileri depo bekçileri, baca ve kanalizasyon ekipleri ve sayamadığım diğer aciliyet gerektiren birimler için 400’e yakın işçiye ihtiyaç var. Bu durum karşında 300 tane işçi gönderilmiştir ve kazanılmış hiçbir yasal hak ise verilmemiştir. Biz bu şehirde gerginlik, kaos yaratmak istemiyoruz. Biz belediyenin siyasetinden razı değiliz ve bu yüzden işe iade davası açacak arkadaşlarımızın sayısı çok az sayıdadır.” şeklinde konuştu.

Kamuoyuna da seslenen Özer, “Bizi dinleyen ve bizi haklı yada haksız eleştiren sayın kamuoyu size sesleniyoruz: Bizi lütfen anlamaya çalışın. Biz, 5 yılda bir her gelenin siyasetine alışamayız. 2,5 sene sonra yine yerel seçimler var. Şimdi ki yönetime alışana kadar başka bir yönetim gelecek ve bu seferde buna alışmak zorunda kalacağız. Yani demek istediğim; birine alışana kadar öbürü geliyor eğer bir konuda yetersiz oluyorsak durumun verdiği performans düşüklüğüdür. Bu da böyle biline.” diye konuştu.

Özer son olarak, “Bu sıkıntılar karşısında sesimizi duyan ve karşılık veren Valilik Özel Kalem Müdürü Ebubekir Akbulak’a, Milli Eğitim Müdürümüz Fevzi Budak’a ve sorunlarımızın çözümü için bizi dinleyen bize yön veren Sayın Valimiz Ahmet Kara’ya teşekkür ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.