1. HABERLER

  2. Milletvekili Öğüt'ten Müftülüğe ZİYARET
Milletvekili Öğüt'ten Müftülüğe ZİYARET

Milletvekili Öğüt'ten Müftülüğe ZİYARET

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Ardahan Müftüsü Emrullah Kaya'yı ziyaret etti.

A+A-
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Ardahan Müftüsü Emrullah Kaya'yı ziyaret etti. Öğüt, Kutlu Doğum Haftası'nın Ardahan'a ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.
CHP Milletvekili Ensar Öğüt Osmanlı döneminde en üst düzeyde, Cumhuriyet döneminde ise M. Kemal Atatürk'ün emriyle insanların inançlarını koruyabilmek ve onları aydınlatmak için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurulduğunu ifade ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini temsil etmesi, ülkede laik sistemin birlikte oluşması, o sistemin toplumu barış ve kardeşlik içerisinde yaşatması ve çağdaş dünyaya entegre etmesinin bazı yabancılar tarafından hayretle karşılandığını belitti.
Öğüt ayrıca CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanı'nı ziyaret ederek buradaki konuşmasında İslamiyet'in kimsenin tekelinde olmadığını ve akıl dini olan İslam dininin bilime dayalı, çağdaş, modern, insan yapısına uygun bir din olduğunu belirttiğini hatırlattı.
Ardahan Müftüsü Emrullah Kaya ise milletvekilinin ziyaretinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek ziyaretçilere zemzem suyu ve hurma ikramında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.