1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Trafik Kazası'nda İranlı 2 Kişi ÖLDÜ
Milletvekili Karabayırdan Pembe DÜŞLER

Milletvekili Karabayır'dan Pembe DÜŞLER

Milletvekili Zeki Karabayır, 'geçmiş hükümetlerin Kars'a yaptıkları yatırımların çok fazlasını 8,5 yıllık AK Parti iktidarları döneminde gerçekleştirdiklerini' iddia etti.

A+A-

Milletvekili Zeki Karabayır, geçmiş hükümetlerin Kars'a yaptıkları yatırımların çok fazlasını 8,5 yıllık AK Parti iktidarları döneminde gerçekleştirdiklerini iddia etti.

KARABAYIR'IN VE HALKIN GÜNDEMİ FARKLI

Milletvekili Zeki Karabayır, Türkiye genelinde olduğu gibi Kars'a da AK Parti döneminde önemli yatırımlar yapıldığını vurguladı. Karabayır, AK Parti iktidarı döneminde yapılan yatırımlar ile ilgili bilgiler verdi.

Karabayır, 2 bin 458 kilometrelik ağa sahip köy yollarının alt yapı çalışmaları yapılarak stabilize hale getirildiğini, yayla ve arazi yollarının bir çoğunun tamamlandığını ve kalanlarında yapım çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır; "Kaynak sıkıntısı olan 1 köyümüz hariç tüm köylerimiz şebekeli suya kavuşturuldu. Milli Eğitim, sağlık, ulaşım, enerji ve sulama alanlarında dev yatırımlar gerçekleşti.Yüzlerce okul, derslik YİBO’lar, Öğretmenevleri, pansiyonlar yapıldı. Tüm okullarımız çağımıza uygun olarak bilgisayar ve modern cihazlarla donatıldı" dedi.

SAĞLIK ALANINDA KARS'A CİDDİ YATIRIMLAR YAPILDI

250 yataklı Kars Devlet Hastanesi'nin faaaliyete geçmesiyle birlikte başka illere hasta sevkinin önüne geçildiğini belirten Zeki Karabayır; "250 yataklı Kars Devlet Hastanesi ile Kağızman Devlet Hastanesi bizim dönemimizde faaliyete geçirildi. Selim ve Digor İlçeleri'nin sağlık ocakları enteğre hastanelere dönüştürüldü. Kapalı olan tüm sağlık ocakları onarılarak yeniden faaliyete geçirildi. Kars Merkeze ve Susuz İlçesine yeni birer sağlık ocağı yapıldı. 2008 yılında yapımına başlanan Kafkas Üniversitesi'ne bağlı 200 yataklı Araştırma Hastanesinin inşaatı bitirildi. Kısa süre içerisinde faaliyete geçecek. 200 yataklı yeni bir Kadın Doğumevi Hastanesi ihale aşamasında.2009 yılı içerisinde ihalesi yapılan Sarıkamış İlçesi Devlet Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor. 2011 yılı içerisinde faaliyete geçecek. Kars Merkez’de ağız ve diş sağlığı Merkezi açıldı. İlçelerde de açılma çalışmaları devam ediyor. 2011 yılı içerisinde Digor, Akyaka, Arpaçay ve Selim İlçeleri'ne, birer Entegre Hastanesi yapımına başlanacak, yine 2011 yılı içerisinde 3 adet Aile Sağlık Merkezi inşa edilecek. Doktor ve sağlık personel sayısı 4-5 katına çıkarıldı. Hastanelerimiz modern cihazlarla donatıldı. Yeni üniteler açıldı" diye konuştu.

KARS-TİFLİS-BAKÜ DEMİRYOLU BİR DÜNYA PROJESİDİR

AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Kars'ı Pekin'e, Londra'ya bağlayacak olan Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu çalışmlarının aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Zeki Karabayır; " Bir dünya projesi olan, Pekin’i Londra’ya bağlayacak, Kars- Tiflis- Bakü Demiryolunun yapımı hızla devam ediyor. Kars-Iğdır-İran Demiryolu ile ilgili etüt proje çalışmaları bitirildi. Ankara- Kars Hızlı Tren projesinin Ankara- Sivas etabının yapımına başlandı. Sivas-Kars arası proje çalışmaları devam ediyor.Kars Hava alanı pistleri yenilendi. Yeni yedek bir pistin yapımına başlanacak. 2011 yılında yapımı tamamlanacak modern iç ve dış hatlar terminal binasının yapımı hızla devam ediyor. Kara Yollarının tamamının da duble yol yapım çalışmaları sürüyor. Selim-Göle bağlantılı yol çalışmaları bitmek üzere. Kars ve çevre illere daha etkin bir hizmet vermek amacıyla Kars’ta 18. Karayolları Bölge Müdürlüğü kuruldu. Kars’ta bir lojistik Merkezinin kurulmasına karar verildi. Kars Merkez ve Sarıkamış İlçesi Doğalgaza kavuşturuldu. Sulama amaçlı ve şehir merkezinin uzun vadede su ihtiyacını karşılayacak Bayburt Barajı bitirildi. Karakurt, Dolaylı ve Varlı barajlarının planlama ve mühendislik hizmet çalışmaları sürüyor. Arpaçay ovası sulama çalışmaları hızla devam ediyor. Kars için hayati öneme haiz, enerji ve sulama amaçlı Kars Barajının ihalesi yapıldı. 2011 baharında inşaatına başlanacak. Başta Kars merkezi olmak üzere birçok ilçe ve köylerimizin taşkından koruma, dere ıslah çalışmaları yapıldı. Aras Nehri üzerinde birçok hidroelektrik santralının yapımı devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandığında Kars göç veren değil, göç alan bir şehir konumuna gelecektir" şeklinde konuştu.

AK Parti Mülletvekili Zeki Karabayır, 8,5 yıllık AK Parti İktidarı döneminde Kars'a yapılan yatırımlarım gelmiş geçmiş hiç bir iktidar döneminde yapılmadığına dikkat çekti. Karabayır AK Parti Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'a çok önem verdiğini ifade ederek özetle şunları söyledi:

"Başta Ani Harabeleri ve Kars Kalesi olmak üzere birçok tarihi eserlerin onarım çalışmaları yapıldığını, yapımlarına devam ediliyor. Sarıkamış Kayak tesislerimizin kapasitesi iki katına çıkarıldı. Yeni bir telesiyej ilave edildi. Sarıkamış şehitlerini anma alanları projesi yapıldı. Bu alanlar Milli Park ilan edildi, Burada yapılacak anıt ve diğer tesislerinin yapımlarına kısa zamanda başlanacak. Bu ilçemizde uygulama oteli ve spor tesislerini ihtiva eden modern bir Anadolu Turizm Meslek Lisesi yapıldı. Bir Spor Lisesi açıldı. TOKİ tarafından Kars Merkez ve Sarıkamış’a 1236 adet konut, İlköğretim Okulları, Spor Salonları, kreş, Engelsiz Yaşam Merkezi, Kars Merkeze 300 öğrenci kapasiteli pansiyonlu Fen Lisesi yapıldı. Yoksullara yönelik 672 adet konut ihale edildi.2011 yılı içerisinde yeni bir adliye sarayının yapımına başlanacak. Kars Merkezinin kısa vadede su ihtiyacını karşılayacak 22 km.lik Çerme Suyu getirildi. 2050 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılayacak Bayburt Barajı ishale hattının yapımı tamamlandı. Arıtma tesislerinin yapımı ile kanalizasyon ve su şebekelerinin yenileme çalışmaları devam ediyor. Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Kars’ın tüm mahalleleri, TOKİ ile Belediyemizin yaptıkları protokollerle yeniden inşa edilecek, çarpık yapılanmalar ortadan kaldırılacak. Aynı çalışmalar Sarıkamış İlçesinde de başlatıldı. Kars Merkez ve İlçelerinin çöp depolama tesisinin yapımı bitmek üzere. Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Ziraat Bankası faizsiz kredi uygulamalarından Kars’ta da önemli derecede yararlandı. Kars’ ta, Kalkınma Ajansı ile Uluslar arası Tarımsal Kalkınma Fonu (İFAD) Bölgeleri ile Tarım ve Kırsal Kalkınma İl koordinatörlüğü kuruldu. (İPRAD) Kafkas Üniversitesi'nin devam eden inşaatlarına önemli kaynaklar aktarılarak kısa zamanda bitirilmeleri sağlandı"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum