MHPnin Kars İl Kongresi YAPILDI

MHP'nin Kars İl Kongresi YAPILDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Kongresi yapıldı.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Kongresi yapıldı.
Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen kongreye MHP Genel Başkan yardımcısı Tuncay Toskay, MYK üyeleri Abbas Bozyel, Settar Kaya, Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve üyeleri ile partililer katıldı.

Yoklamanın yapılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan başkanlığına getirilen MYK üyesi Abbas Bozyel açılış konuşması yaparak iktidarı sert bir dille eleştirdi.
Yapılan açılış konuşmasının ardından partinin çalışma ve mali faaliyetlerini içeren açıklamalar katılımcılara okunarak oylara sunuldu.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin İl Başkanlığı Kongresinde gündem gereği siyasi konuşmalara geçildi. Yapılan siyasi konuşmalarda ilk olarak kürsüye MHP Genel Başkan yardımcısı Tuncay Toskay çıktı. Toskay, konuşmasında MHP’nin bugün Türkiye siyaseti içinde önemli bir noktada olduğunu söyleyerek Türkiye’de içinde bulunan durumlardan bahsetti.
Toskay’un konuşmasının ardından şu zamana kadar MHP İl Başkanlığı görevini yürüten Muhsin Akçay bir konuşma yaparak yaptığı görevi bıraktığını açıkladı. Akçay, “Her ne kadar görevimi bıraktıysam da partimize olan bağlılığımızı ve sadakatliliğimizi devam ettireceğiz.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından il başkanlığına aday olan Yaver Özcan ve Yüksel Akbaba kürüyse çağrıldı. Burada seçimde oy kullanacak olan üye ve delegelere seslendiler ve birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
Sakin geçen il kongresinde yapılan seçimlerde 589 üyeden 278’i oy kullandı. Yüksel Akbaba 157 oy alırken, 220 oy alan Yaver Özcan MHP’nin yeni il başkanı oldu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.