1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Açılışı
MHPde Kaset Skandalına 2 İSTİFA

MHP'de Kaset Skandalına 2 İSTİFA

MHP'de iki başkan yardımcısı kendilerine ait olduğu iddia edilen görüntülerden sonra adaylıktan çekildi.

A+A-

MHP'de iki başkan yardımcısı kendilerine ait olduğu iddia edilen görüntülerden sonra adaylıktan çekildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''Özel hayatın gizliliğini ihlal'' gerekçesiyle soruşturma başlattı.

MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı üzerine, genel başkan yardımcılığı ve milletvekili adaylığından istifa etti.

Seçime kısa bir süre kala MHP, dün akşam internet ortamında yayınlanan bir kasetle zor durumda kalmıştı.

MHP'nin üst düzey iki yöneticisi, Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu'na ait olduğu öne sürülen gizli kamera görüntüleri internete düşmüştü.

Her iki MHP'li yöneticinin kadınlarla sohbet ettiği ve cinsel içerikli konuşmalar yaptığı görüntülerin sonunda, "Düşmanlar halimize gülüyor. Yazıklar olsun bize başka çıkar yol bırakmayanlara. Derhal istifa etmediğiniz taktirde bundan sonra olacak gelişmelerin tüm sorumluluğu size aittir" deniyordu.

MHP lideri Bahçeli, istifaları "Gerekli talimat verilmiştir. Adaylık ve partideki görevlerini bırakmışlardır" sözleriyle değerlendirdi.

Kaset iddiaları sorusunu cevaplayan Bahçeli ise çok kısa bir değerlendirmede bulunup, "Kaset siyasetine biz aldırış etmiyoruz" cevabını vermişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu'na ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili olarak, ''Özel hayatın gizliliğini ihlal'' gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Yıldırım ve Çobanoğlu'nun avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, söz konusu görüntülerin elde edilmesi ve yayınlanmasıyla ilgili sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Avukatlar ayrıca, görüntülerin yayınlanmasının engellenmesi isteminde de bulundu.

Bilişim Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Odabaşı tarafından yürütülecek soruşturma, ''özel hayatın gizliliğini ihlal'' iddiası kapsamında gerçekleştirilecek.

YERLERİNE ADAY GÖSTERİLECEK
MHP yarın akşama kadar Kırşehir ve Adana'dan yeni adayları YSK'ya bildirme hakkına sahip.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.