1. HABERLER

  2. Digorlu Öğrenciler 'ANİ'yi GEZDİLER
MHP'li Şandır: Diktatörlüğe Gidiyorlar!

MHP'li Şandır: Diktatörlüğe Gidiyorlar!

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AK Parti’nin sivil vesayetle tek kişi diktatörlüğüne doğru bir niyet ortaya koyduğunu savundu.

A+A-
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AK Parti’nin sivil vesayetle tek kişi diktatörlüğüne doğru bir niyet ortaya koyduğunu savundu.
MHP Kars İl Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Anayasa değişikliğine hayır’ konulu toplantı Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, milletvekilleri ve partililerin katıldığı toplantıda salona Başbakan Erdoğan’a hakaret içerdiği gerekçesiyle valilik kararıyla parti binasından kaldırılan afişin asılması dikkat çekti.
Halk Eğitim Merkezi’nde toplantıda partililere hitap eden MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, AK Parti’nin tek kişi diktatörlüğüne doğru gittiğini ileri sürdü. Anayasa değişikliklerinin Türk Milleti için yıkım projesi olduğunu savunan Şandır, şunları söyledi:
“Anayasa değişikliği kanun teklifi ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği için bir yıkım projesidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran milli irade, bu devleti bir milli devlet olarak kurmuştur. Bu devlet Türk milletine dayalı üniter ve bir milli devlettir. Bu devlete vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes eşit, onurlu birer üye olarak bu milletin mensuplarıdır. Bu milletin adı Türk milletidir. Yapılan bu değişiklikler Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısını ve bu devletin milleti olan Türk milletinin birliğini ve kimliğini değiştirici niyetler ve adımlar doğurmaktadır. MHP bunun için bu değişikliğe ‘hayır’ demektedir. Kurucu irade, bu devletin yönetim şeklini Cumhuriyet olarak benimsemiştir. Parlamenter demokratik sistemde kuvvetler ayrılığı esastır. Yapılan bu anayasa değişikliği ile AK Parti, yasama kendi kontrolünde, yürütme zaten kendisi, yargıyı da kendi kontrolüne alabilmek için Anayasa Mahkemesi’nin ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısını, seçimini ve işleyişini değiştirmektedir. Bunu da sistemi değiştirmek, sistemi parlamenter demokratik sistemden ucu açık bir başkanlık sistemine taşımak için yapmaktadırlar ve bunu açıkça söylemektedirler. Bu sebeple, askerin ve yargının vesayetinden şikayet eden Adalet ve Kalkınma Partisi bu değişiklikle bir sivil vesayetle bir tek kişi diktatörlüğüne doğru bir niyet ortaya koymuştur, bir gayret ortaya koymuştur. Buna dayalı Anayasa değişikliğine gitmektedir. MHP bu sebeple bu değişikliğe ‘hayır’ demektedir.”
Konuşmasında Kürt açılımını da eleştiren Şandır, açılım projesinin dış güçlerin Türkiye üzerindeki oyunu olduğunu kaydederek, “Bugün küresel projelerin, Büyük Ortadoğu Projesi’nin silahlı taşeronu PKK, siyasi taşeronu AKP’dir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.