1. HABERLER

  2. MHP'li Oktay Vural AKP'yi UYARDI
MHP'li Oktay Vural AKP'yi UYARDI

MHP'li Oktay Vural AKP'yi UYARDI

Kars'ta yapılacak olan bir panele katılmak üzere gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, il başkanlığı binasında yargı kriziyle igili açıklama yaptı.

A+A-
Kars'ta yapılacak olan bir panele katılmak üzere gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, il başkanlığı binasında yargı kriziyle igili açıklama yaptı.

Kars'ta yapılacak olan bir panele katılmak üzere gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, yargının bağımsızlığını ortadan kaldıracak tartışmaların ve yargıyı siyasallaştırmanın kimseye faydası olmadığını belirterek, “İnanç ve değer hortumculuğu yapılmaktadır. Maalesef bugün devletin çivisi çıkmıştır. Başbakan Erdoğan döneminde devlet yönetimi yalama hale gelmiştir” dedi
MHP İl Başkanlığı tarafından yarın yapılacak olan ‘Türkiye'nin Kafkasya Politikası ve Kars'ın Önemi’ konulu panele katılmak üzere THY uçağıyla Kars'a gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, il başkanlığı binasında yargı kriziyle igili açıklama yaptı. Krizle ilgili kapsamlı bir değerlendirmenin Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından yapılacağını ifade eden Oktay Vural, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine yargı kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Grup Başkan Vekili Vural, şunları söyledi:
“Türkiye'de tartışılmadık, tartıştırılmadık, aşındırılmadık hangi kurumumuz kaldı, hangi değerimiz kaldı? Milli kimliğimizden cumhuriyetimize kadar, milli irademizden açıkçası yargıya kadar her şey maalesef AKP tarafından aşındırılmıştır, içi boşaltılmaya çalışılmaktadır. İnanç ve değer hortumculuğu yapılmaktadır. Bununla ilgili yapmamız gereken şey demokrasimizin ve devletimizin kurum ve kurallarına sahip çıkma iradesini ortaya koymaktır. Maalesef bugün devletin çivisi çıkmıştır. Başbakan Erdoğan döneminde devlet yönetimi yalama hale gelmiştir. Böyle bir ortamın milletimize faydası yok. O bakımdan Türkiye'nin yargıyla ilgili elbette yapılabilecek reformları vardır ama Türkiye önce bu siyasal zihniyetten kurtulmalıdır. Bu zihniyet toplumun kurumlara olan güvenini azaltmaktadır. O bakımdan yapılması gereken en öncelikli iş, bu AKP'den kurtulmayı başarabilmektir. İnşallah milletimiz bu konuda çok kararlı gözüküyor. Yargıçlara olan güveni azaltmak, yargının bağımsızlığını ortadan kaldıracak tartışmalar yapmak, yargıyı siyasallaştırmanın kimseye hayrı yoktur. Milletimize de hayrı yoktur. Bu millet hak ve sorumluluklarını koruyan ve dağıtan yargı sistemine ve hakimlere güvenmek ister. Dolayısıyla bu güveni zedeleyecek adımları hiç kimse atmamalıdır. Bu çok önemlidir. Eğer bir düzen olacaksa hukuk devleti olmalıdır. Hukuk devleti ekseninde yargı bağımsızlığı olmadığı müddetçe bu düzeni sağlayamayız. AKP'yi uyarıyorum: Milletimizin adalete olan inancını zayıflatacak, yargıyı siyasallaştıracak tartışmalardan uzak durmalıdır.”
‘AKP'NİN POLİTİKASI; SİYASİ İSTİSMAR VE ÇATIŞMADIR’
Bir yıl içinde seçim olacağını ve AKP'nin yaptıklarını hesabını sandıkta vereceğini savunan Vural, “Hiçbir çatışma, hiçbir gerilim, hiçbir mağduriyet açıkçası Başbakanı kurtarmayacaktır. Sayın Genel Başkanımız bu hesabı soracaktır. Bu hesap yaklaştıkça sayın Başbakan telaşlanıyor, tüyleri diken diken oluyor. Ama sayın Başbakan, korkunun ecele faydası yoktur. MHP gelecek ve bu hesap sorulacaktır. İşte devletimizi ve kurumlarımızı bu şekilde yıpratanlardan, milletimizi açlığa ve yoksulluğa mahkum eden AKP'den kurtulma vakti yaklaşıyor. Hiçbir plan, hiçbir oyun bu hesap sorma dönemini ötelemeyecektir” diye konuştu.
İşsizler, yoksullar, tarım kesimi, emekliler, esnafın gündemiyle AKP'nin gündemiyle uyuşmadığını anlatan Oktay Vural, milletten kopuk bir hükümet bulunduğunu ileri sürdü. Hükümet milleti yönetmekte acz içinde olduğunu iddia eden Vural, “Bu acziyetten dolayı da sağa sola çarpmakta, açıkçası kurumları birbirine çatıştırmakta, bundan medet ummaktadır. Herkes demokrasiye, devletin kurumlarına sahip çıkmalıdır. Eğer bu ülkenin ve devletimizin bu kurumlarına olan güven azalırsa, eğer devletimiz kurumlarıyla işlemez hale gelirse bu milletimiz bedel öder. Millet iş arıyor, aş arıyor, ekmek arıyor. Mutlu bir gelecek arıyor. Beyefendilerin sırça köşklerin uğruna oluşturdukları bu gerilimler arasında ezilmek istemiyor. Onun için herkes kendine gelmeli ve hükümet bu elini ve gücünü bu milleti sindirme ve kurumlarını sindirmekten vazgeçmelidir. MHP'liler olarak etkili bir politikayla Türkiye'nin başına örülmek istenen bu çorabın ne olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. MHP olarak bu milletin gündemini TBMM'ye taşımaya ve AKP'nin gerçek yüzünü ortaya koymaya devam edeceğiz. Maskeli siyasetini de sona erdirmeye devam edeceğiz. Bir yıl içerisinde inşallah seçim olacaktır. AKP, bu yaptıklarını bedelini sandıkta ödeyecektir” dedi.
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, bir gazetecinin Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokolü utanç vesikası olarak nitelendirdi. Oktay Vural, “Bu toprakları ve sınırlarımızı kabul etmeyen bir zihniyet. İlişkilerimizin normalleşmesini istemek her şeyden önce tarihimize milletimize ihanettir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.