1. HABERLER

  2. Cem Yılmaz Kars'ta
MEVLİT KANDİLİNİZ Kutlu Olsun

MEVLİT KANDİLİNİZ Kutlu Olsun

Bu gece Mevlid Kandili. Alemlerin Efendisi, gönüller sultanı Hz. Muhammed'in (sas) dünyayı şereflendirdiği gece.

A+A-
Bu gece Mevlid Kandili. Alemlerin Efendisi, gönüller sultanı Hz. Muhammed'in (sas) dünyayı şereflendirdiği gece. İslam alemi, bugün O'nu bir kez daha yâd edecek.
TRT, kandilde Peygamber Efendimiz'in (SAV) kabr-i şeriflerinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'den ilk kez canlı yayın yapacak.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğum yıldönümü olan Mevlid Kandili, dünyada ve Türkiye'de düzenlenecek pek çok programla kutlanacak.
Dünyanın yer yerinden canlı yayın
TRT sadece Mescid-i Nebevi'den canlı yayın yapmayacak. Yayınlar, İstanbul Eyüp Sultan Camisi merkez olmak üzere Tataristan'ın Kazan, Mısır'ın Kahire, Makedonya'nın Üsküp, Irak'ın Kerkük ve Suudi Arabistan'ın Medine kentlerinden yapılacak.
'Son rahmet elçisi'ne duyduğu özlem ve sevgiyi tazeleyecek. Müslümanlar arasında yeniden kenetlenme ve birlik duygusunun perçinlendiği bu özel gece sebebiyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da bir mesaj yayımladı.
Kur'an okumalı ve anlamalıyız
Bu tür mübarek gün ve gecelerin 'fırsat günleri' olduğunu söyleyen Bardakoğlu, "Mevlid Kandili'nde Kur'an'la ve Peygamberimiz'in (sas) sünneti ile buluşalım, onları evimize misafir edelim, Peygamber Efendimiz'i daha yakından tanıyalım, çocuklarımızı O'nun sevgisi ile yetiştirelim, Kur'an'ı okuma ve anlamayı ibadet, yaşamayı hayatımızın gayesi edinelim." dedi.
Peygamberi örnek almalı
"Hz. Peygamber'i örnek almak, O'nun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı daveti hayatımıza yansıtmakla ve güzel ahlakını bir bilinç ve hayat tarzı olarak davranışlarımızın mihveri yapmakla mümkündür." diyen Bardakoğlu, Rahmet Elçisi'nin (sas), Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim'i açıklamakla kalmayıp Kur'an'ın hayat veren mesajını bizzat yaşayarak insanlığa aktardığını söyledi. Bardakoğlu, şöyle devam etti: "Dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı modern dönemde, Rabb'imizin rahmet yüklü mesajı Kur'an-ı Kerim'i ve âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamberimiz'in (sas) sünnetini daha iyi anlamaya, bunun için de gönlümüzü Kur'an'a açmaya ve Sevgili Peygamberimiz'in (sas) örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye ne kadar çok ihtiyacımız var."
Davetiyeler tükendi
İstanbul Başakşehir İnsan ve Çevre Derneği (BİNDER) de, "El Muallim" adını verdiği bu yılki kandil programını Haliç Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapacak. Biletlerin tükendiği program, TVNET ile TRT-2'den canlı yayınlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.