Mesud Barzani Türkiye'de

Mesud Barzani Türkiye'de

Irak Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye’ye geldi.

A+A-

Irak Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye’ye geldi.

Barzani programı kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul’da bir araya geldi.

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Ağustos 2016’dan bu yana ikinci kez Türkiye'ye geldi.

Son bir yıldır Türkiye ile yoğun bir temasta bulunan Barzani, geçtiğimiz hafta Almanya’daki temasları sırasında Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelmişti. Ocak ayında da Yıldırım’ın Federal Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette yine Barzani Yıldırım ile görüşmüştü. Bu yoğun görüşme trafiğinin bugünkü durağı başladı. Barzani ve beraberindeki heyet, özel uçakla Atatürk Havalimanına indi. Devlet Konukevi’nde Dışişleri Bakanlığı yetkililerince karşılanan Barzani daha sonra havalimanından ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Barzani yarın da Ankara’da olacak. Barzani ve Erdoğan'ın görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşme ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

barzani.jpgbarzani-001.jpg

Haberin uzantısı...

BARZANİ İLE TÜRK GÖRÜŞTÜ

Irak Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ile Mardin Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk bir araya geldi. 

Mesud Barzani ile görevden alınan Mardin Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk bu sabah J.W Marriott otelde bir araya geldi. Türk’ün yanı sıra Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık da görüşmeye katılırken, ikiliyi Kürdistan Bölgesel Hükümeti Sözcüsü Safeen Dizayee karşıladı. Görüşmede 

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk, “Başkan Barzani, Kürtler için çok önemli bir aktör, savaşın son bulması ve barışın gelmesi için rolünü yerine getirmesini istiyoruz. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarımızın serbest bırakılması yeniden diyalogun yolunu açabilir. Sayın Barzani de serbest bırakılmalarını istemekte” ifadelerini kullandı.

Toplantıda tutuklu vekiller ve belediye başkanları gündeme geldiği bildirilirken, bu konuya dair Türk, “Bizim isteğimiz Barış için yeni adımların atılması. Parlamenterlerimiz ve birçok şehirdeki belediye başkanlarımız bugün zindanlarda. Bugün yürütülen bu siyaset Kürt ve Türk halkının geleceği için iyi değil. Bizim isteğimiz siyasette diyalog ve barışın devam etmesidir” dedi.

BARZANİ ÇANKAYA'DA

Federe Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ile Başbakan Binali Yıldırım arasında yapılan görüşme sona erdi.

Federe Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ile Başbakan Binali Yıldırım arasında Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen ve bir buçuk saat süren görüşme sona erdi. Basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Türkiye’de bulunan Barzani-Yıldırım görüşmesi yarım saat gecikmeli başladı. Dün akşam saatlerinde İstanbul’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşen Barzani, daha sonra Ankara’ya geçti. Sabah saatlerinde Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık ile görüşen Barzani’nin üçüncü programı da Çankaya Köşkü’ndeydi. Başbakan Yıldırım’ın Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile sürpriz görüşmesinden dolayı görüşme yaklaşık 35 dakika gecikmeli başlamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.