1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 'Adalet Yürüyüşü'ne Doğu Karadeniz’den Destek
Merve Kavakçı Haklarını Talep ETTİ

Merve Kavakçı Haklarını Talep ETTİ

Merve Kavakçı dün avukatı aracılığıyla Meclis Başkanlığı'na başvurarak 'her türlü hakkının' geri verilmesini talep etti.

A+A-

Merve Kavakçı dün avukatı aracılığıyla Meclis Başkanlığı'na başvurarak "her türlü hakkının" geri verilmesini talep etti.

Kavakçı'nın dün yaptığı başvuru, TBMM Başkanlık Divanı'nda ele alınacak. Divan "Türk vatandaşı olma şartını taşımadığının vekil olduktan sonra ortaya çıkması" nedeniyle öncelikle Kavakçı'nın mazbatasını aldığı tarihten, milletvekilliği düşürülene kadar geçen 23 aylık dönemde milletvekili sayılıp sayılamayacağına karar verecek. Eğer Divan, Kavakçı'yı Nisan 1999-Mart 2001 arasındaki dönemde "milletvekili" kabul ederse, Kavakçı'ya 23 aylık milletvekili maaşı geriye dönük ödenebilecek.

Kavakçı'nın milletvekili statüsünün sürdüğü dönemde, seçilen tüm milletvekilleri o gün yürürlükte olan mevzuat çerçevesinde sosyal güvenlik kurumu kökenlerine bakılmaksızın Emekli Sandığı ile ilişkilendiriliyor ve bu sayede en yüksek seviyeden emekli aylığı alıyordu. Bu durumda Divan'ın milletvekili statüsünü tanıması halinde Kavakçı "milletvekili emeklisi" olma hakkını da elde edebilecek. Kavakçı ayrıca sağlık ve tedavi yardımı, kırmızı pasaport, TBMM sosyal tesislerinden yararlanma gibi tüm haklardan yararlanabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.