1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Mersin'de Seçim Bürosuna SALDIRI
Mersinde Seçim Bürosuna SALDIRI

Mersin'de Seçim Bürosuna SALDIRI

Mersin'de, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nun Mahmudiye'de bulunan seçim bürosu demir çubuklu ve taşlı saldırıya uğradı.

A+A-

Mersin’de, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun Mahmudiye'de bulunan seçim bürosu demir çubuklu ve taşlı saldırıya uğradı.Kürkçü yaptığı açıklamada yetkilileri göreve çağırdı.

Mersin'de, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nun Mahmudiye'de bulunan seçim bürosu demir çubuklu ve taşlı saldırıya uğradı.

Gece 01.30 sularında meydana gelen saldırıda, büronun tüm camlarını kıran saldırganlar, Mersin Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü'ye ait resim ve afişleri de parçaladı.

Saldırıya ilişkin bir açıklama yapan milletvekili adayı Kürkçü, Mersin emniyetinin bu konuda titizlik göstermesi gerektiğini söyledi, güvenliğin sağlanması için yetkilileri göreve davet etti.

"Bu tür faili meçhul saldırıları kınıyoruz. Faili meçhul bu tür saldırılar, aslında faili malumdur, genel olarak gerici ve faşist güçlerdir" diye konuşan Kürkçü sözlerine şöyle devam etti:

"Bu tür saldırılar bizim çalışmalarımızı etkilemez. Genel olarak seçim büroları bizim için hareket noktalarıdır. Esasen mücadelemiz halkımızın bağrında sürüyor. O nedenle bu tür saldırılardan asla etkilenmeyiz. Fakat bu saldırılar, genel olarak seçime hile ve şiddet karıştırılması eğiliminin de canlı olduğunu gösteriyor. Bu uyarıyı da aldık, kaydettik, gereğini yapacağız. Buna göre çalışmalarımızı daha güçlü ve daha etkili kılmaya gayret göstereceğiz".

Saldırının ardından Barış ve Denokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Erkan Pişkin, Parti Meclisi üyesi Mehmet Doymaz, İl Başkanı Cihan Yılmaz ve BDP'li Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, saldırıya uğrayan büroyu ziyaret etti.

Yılmaz, "Türkiye'de, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nun barışa dair yaptığı bu ittifakın, kimi çevrelerin hoşuna gitmediği bugün kendisini Mersin'de hissettirmiştir. Bu, planlı ve projeli bir saldırıdır. Neye mal olursa olsun, bu tür saldırılar önünde eğilmeyeceğimizi, toplumsal barışı ve halkların kardeşliğini inşa etme yolunda kararlı adımlarla yürüyeceğimizi, bu tür amaçlar güden insanların da amaçlarına ulaşamayacaklarını söylemek istiyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, güvenlik güçlerinin de saldırının faillerini derhal bularak adli makamlara teslim etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.