1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Gözaltına Alınanların Sayısı 533'e Ulaştı
Mehmet Aksoy: Artık Konuşmayacağım

Mehmet Aksoy: Artık Konuşmayacağım

Heykeltraş Mehmet Aksoy, Erdoğan’ın 'Ucube' diye tanımladığı İnsanlık Anıtı önünde konuştu.

A+A-
Heykeltraş Mehmet Aksoy, Erdoğan’ın 'Ucube' diye tanımladığı İnsanlık Anıtı önünde konuştu.
Son röportajını Alman Televizyonuna veren Aksoy, bir daha konuşmayacağını söyledi. Aksoy, anıtla ilgili son açıklamasında kendisine ödenen ücretten anıtın yıkılması halinde ne tür zorluklar çekileceğini de söylerken, elinden geldiği kadar anıtı devam ettirmeyi düşündüğünü belirterek, Karslılardan da destek istedi.

FİZİKİ OLARAK YAVAŞ YAVAŞ YIKILABİLİR
Aksoy şunları söyledi: “Bu fiziki olarak tabi ki yavaş yavaş yıkılabilir. Ama büyük ihtimalle bu çok uzun zaman sürecektir. 1 yılı 2 yılı bulacaktır ve o kadar zaman içerisinde de bütün dünyada ses getirecektir. Bunun yapılmaması gerekir. Türkiye’nin dünya ya böyle bir imaj vermemesi gerekir bu çok üzücü bir şeydir. Yetkililerin, kurumların bu sorumlulukta olmaları gerekir. 3 sene içerisinde bir Koruma Kurulu 5 tane karar değiştirir mi? Yıkım kararı var deniyor 6’sında ben buna inanmıyorum. Böyle bir karar yoktu. Bir anda nereden çıkartıldı imzalandı.

ARTIK KONUŞMAYACAĞIM
Biz neredeyiz, insanın hiçbir şeye güveni kalmıyor. Üzücü bir şey, hukuksal yollara başvurduk, bundan sonra da konuşmayacağım, heykelimi yapmaya çalışacağım. Sanata olan bütün yoğunluğum gitti başka bir mecraya kaydı kafam.
KARS HALKI SANAT ESERİNE SAHİP ÇIKSIN
Kars halkından beklentim; sadece duyarlı olsunlar, sanat eserine sahip çıksınlar. Kutsalları birbirine karşı koymasınlar, ekmekle sanatı karşı karşıya koymasınlar bunlar çok farklı şeyler. Abartılara kulak asmasınlar. Televizyon bir şey söylüyor basın başka bir şey söylüyor. Gerçeği görmek çok zor, gerçek çok acayip örtülerle örtülmüştür. Vicdanlı ve sağduyulu olmak gerekir ben başka bir şey söylemek istemiyorum.
120 BİN TL ALDIM
Bu heykele başlarken tabi ki bir sözleşme gerekiyor. Benim bir sözleşmem var. Bu konuda meclis kurul kararı da var. Onlarda biliyorlar ki heykel sözleşmede 350 bin liraya üstlendim bun bunu, bunun içerisinde çimentosu, demiri, taşınması, işçiliği her türlü şeyi dahil bu kadar ve benim şu anda belediyeden aldığım para 120 bin lira görünüyor. Bunun dışında heykelle ilgili söylenen her türlü şey yalandır. Ama çevre düzeni olmuş, gece kondu yıkılmış, kafe yapılmış bunlara ben karışmıyorum zaten. Bu işin bunlarla bir ilgisi yok. Duvarlar çekilmiş oraya, yollar yapıldı. Bunların masraflarını ben anıtın masrafları içerisine dahil değil. Anıtın yapımı 350 bin liralık bir sözleşmemiz var, ben zaten hukuki yollara baş vurdum bunu göstereceğim. İnsanlar belgelerle konuşsunlar, ben de belgelerle konuşacağım bundan sonra, yalan haberlerle konuşmayacağım, öyle üfürme haberler olamaz. Belge göstereceksiniz belge gösteremiyorlar ben gösterebilirim, elimde var.

HACI BEKTAŞ BELEDİYESİYLE KARŞIYAKA BELEDİYESİNİN BU HEYKELE TALİP OLMASINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?
Dayanışma olarak değerlendiriyorum ama olmayacak bir şey, çünkü bu biblo gibi oradan oraya götürülecek bir şey değil. Teknik olarak da olanaksız bir şey, ayrıca burası için, Kars için yapılmış, Kars’a özel bir şey. Buradan ne diye kaldırılıyor. Ucubedir gibi laflarla kaldırılıyor. Madem öyle bir ucube niye Hacı Bektaş’a dikilsin. Çok tuhaf bir şey buna müsaade etmeyen, başbakan, Kültür Bakanı İzmir’e edecek mi böyle bir şey var mı? Bu çok tutarsız bir şey kendi içerisinde çok çelişkili ben onların tabi ki dayanışma için sanat sahip çıkmak adına bunları konuşuyorlar. Takdir de ediyorum, sağ olsunlar, teşekkür ediyorum. Ama bugünkü mücadele devam edecek.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.