Medya MHPye Haksızlık EDİYOR

Medya MHP'ye Haksızlık EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Adayı Ümit Yılmazel, ulusal basının MHP'ye haksızlık ettiğini öne sürerek, 'Ülkemizde basının yüzde 80-90'ı hükümetin emrindedir' dedi.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Adayı Ümit Yılmazel, ulusal basının MHP’ye haksızlık ettiğini öne sürerek, “Ülkemizde basının yüzde 80-90’ı hükümetin emrindedir” dedi.
MHP Kars Milletvekili Adayları kent ve ilçe merkezleri ile köylerde seçim çalışmalarını hızla sürdürüyorlar. Seçim bölgelerinde halkla bir araya gelen ve sorunları dinleyen MHP Adayları, hükümetin süt ve diğer teşviklerde adil davranmadığını, Kars’ın tarım ve hayvancılık alanında sürekli geriye gittiğini söyleyerek, vatandaşların artık uyanık olmasını ve oylarını kullanırken çocuklarının geleceklerini de düşünmeleri gerektiğini belirttiler.

CNN Türk’teki canlı yayında kendisine yöneltilen sorularla ilgili de açıklamalarda bulunan MHP Kars 1. sıra Milletvekili Adayı Dr. Ümit Yılmazel, ziyarette bulunduğu Şeker Fabrikası’ndaki görüşmelerinde özelleştirmenin özellikle bu bölgede ne tür olumsuz sonuçlar doğurduğuna da dikkat çekti.
Şeker Fabrikası çalışanlarının haklı isteklerinin olduğunu da vurgulayan Yılmazel, halkın sesine ses olarak yola çıktıklarını ve bu anlamda mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.
Şeker Fabrikası çalışanlarının, “Bu kurum kar amaçlı bir kurum değildir. İstihdam amaçlı bir kurumdur. Bu nedenle özelleştirmeye doğru giden bu gidişe dur denmesini istiyoruz.” sözlerini de hatırlatan Yılmazel, “Kars’taki bu ve benzeri durumda olan fabrikaların, fabrikalaşmanın önündeki engelleri tekrar ele alıp istihdamı koruma amaçlı çözümler üreteceğiz. İstihdamın arttırılmasının yanı sıra üreterek doyan bir nesil olduğunu bilmekteyiz.” dedi.
Yılmazel daha sonra şunları söyledi: “Sonra bir doğulu olarak, memleketinden kopmayan aile eşrafı sayesinde yani kendisi Kars’ta son yıllarda yasamamış olmasına rağmen Kars’ın sayılı büyük fabrikalardan biri olan Ser-Süt’ün sahibi sayesinde köylünün dertlerine vakıf oldum. Ser-Süt Fabrikası yaklaşık olarak 100 köyden süt satın almaktadır. Burada köylüye verilen teşvikler arasındaki dengesizlik oldukça önemli sonuçlar doğurmaktadır. Hükümetin Balıkesir gibi bir batı şehrine ve Kars gibi bir doğu şehrine aynı miktarda süt teşviki vermesinin adil olmadığını biliyoruz. Kars ilimizde yılda sadece 4 ay süt alınırken, batıdaki illerimizde daha uzun süre süt alınabilmektedir. Ayrıca doğunun yaşam koşulları daha da zor olduğu için, bu durumun köylüyü süt üretimine yönelmekten alıkoymasının yanı sıra birde göçe yöneltmektedir.”
Sağlıklı toprak analizleri ile tarım şehri olan Kars’ta üründen azami fayda sağlamak için, bir başka deyişle Kars’ı eski gözde zamanlarına kavuşturmak için elinden geleni yapacağını da kaydeden Yılmazel, Kars’ı yeniden et üretiminin liderleri arasına sokmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Yılmazel son olarak basın konusunda adaletsizlikten yakındı ve “Ülkemizde ulusal yayın yapan basının (belli bir proje veya baskı sonucu) % 80-90’nı siyasi hükümetin emrinde. Muhalefete özellikle MHP’ye haksızlık ediliyor. Ulusal basınımızın adil davranmalarını istiyoruz. Adalet diyerek adaleti katlettiler kalkınma diyerek açlığı, sefaleti ve işsizliği ürettiler. Allah’ın izni ve milletimizin teveccühü sayesinde adaletsizliğe ve işsizliğe son vereceğiz” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.