1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. BDP ve DTK'dan Yasağa NET TAVIR!
Meclis TV Kürtçe Konuşmayı KESMEDİ

Meclis TV Kürtçe Konuşmayı KESMEDİ

Mecliste konuşmasının son bölümünü Kürtçe yapan BDP'li Selahattin Demirtaş'ın konuşması Meclis TV tarafından kesilmedi.

A+A-

Mecliste konuşmasının son bölümünü Kürtçe yapan BDP'li Selahattin Demirtaş'ın konuşması Meclis TV tarafından kesilmedi. Demirtaş: "Kürtçenin durumuna dikkat çekmek için sivil itaatsizlik gerçekleştirmek istedik"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) lideri Selahattin Demirtaş, bugünkü Meclis grup toplantısının son bölümünü Kürtçe yaptı. Meclis TV konuşmayı bu sefer kesmedi.

Demirtaş Kürtçe olarak, "Kürtçenin durumuna dikkat etmek için bugün Meclis grubumuzda kendi anadilimizde konuşurak bir tür sivil itaatsizlik gerçekleştirmek istedik" dedi.

İki yıl önce de DTP Başkanı anadili günü dolayısıyla konuşmasına Kürtçe devam edince, TRT'deki Meclis TV "Anayasa ve Siyasi Partiler Yasası'na göre Türkçe konuşulmalı" deyip yayını kesmişti.

Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi Mecliste Kürtçe konuştuğu için altı ay hapis istemiyle yargıladığı kapatılan DTP eş başkanı Ahmet Türk'ı 4 Şubat 2011'de "yasama dokunulmazlığı bulunduğu"nu bildirerek aklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.