1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Meclis Kürsüsü CHP İşgali ALTINDA !
Meclis Kürsüsü CHP İşgali ALTINDA !

Meclis Kürsüsü CHP İşgali ALTINDA !

İçtüzük değişikliğinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda, CHP'li vekiller önce komisyon sıralarını ardından da kürsüyü işgal etti.

A+A-

İçtüzük değişikliğinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda, CHP’li vekiller önce komisyon sıralarını ardından da kürsüyü işgal etti. Oturuma ara veren TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in tutumu bekleniyor.

İktidar ve muhalefet partileri arasında, Meclis içtüzük değişikliğiyle nedeniyle yaşanan gerginlik işgale vardı.

AK Parti'nin değişiklik teklifine muhalefet partileri karşı çıkmış, TBMM Başkanı Cemil Çiçek gerginliği çözmek için geçtiğimiz günlerde ve bugün grup başkanvekilleriyle iki kez biraraya gelmiş ancak sonuç alınamamıştı.

Kriz, muhalefetin, ‘sesimiz kısılıyor’ tepkisi gösterdiği, önergelerle ilgili konuşma sürelerini düzenleyen maddenin Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında patlak verdi.

CHP'li vekiller, 'tarafsızlığını yitirdi’ iddiasıyla, AK Partili Başkan Vekili Mehmet Sağlam’ın komisyon sıralarına oturmasına karşı çıktı ve komisyon sıraları işgal edildi. Bunun üzerine komisyon üyeleri de hükümet sıralarına oturdu.

Sorunun aşıldığı düşünülürken, açılan usül tartışmasıyla birlikte 70-80 kadar CHP’li vekil bu kez Meclis kürsüsünü işgal etti. Bunun gelişme üzerine Meclis Başkanı Cemil Çiçek oturuma 10 dakika ara verdi.

Şimdi, sürenin dolmasına rağmen genel kurul salonuna dönmeyen Çiçek'in nasıl bir tutum takınacağı merak ediliyor. Çiçek'in oturumu kapatması ya da kürsü işgal altında olduğu için vekillerin yerlerinden konuşmasına izin vermesi mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.