1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Osmanlıspor, Zürich'e Takıldı
Masa Tenisi Şampiyonu Ordu ve TOKAT

Masa Tenisi Şampiyonu Ordu ve TOKAT

Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası'nda Yetiştirme Yurdu öğrencileri arasında geçen çekişmeli müsabakaların şampiyonu kardeşlik olurken altın madalyalar erkeklerde Ordu'ya kızlarda ise Tokat'a gitti.

A+A-

Kars'ta bu yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, dördüncüsü düzenlenen Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası'nda Yetiştirme Yurdu öğrencileri arasında geçen çekişmeli müsabakaların şampiyonu kardeşlik olurken altın madalyalar erkeklerde Ordu'ya kızlarda ise Tokat'a gitti.

Şampiyonaya erkeklerde, Kars Halime Arslan Yıldız, İstanbul Halkalı, Kütahya, Afyonkarahisar, Ordu, Adıyaman, Amasya ve Bingöl Yetiştirme Yurdu masa tenisi takımları ve kızlarda ise Balıkesir, Afyonkarahisar, İstanbul Bahçelievler Atatürk, Kocaeli, Hatay, Malatya, Tokat Turhal ve Yozgat Kız Yetiştirme Yurdu takımları katılırken, çekişmeli geçen karşılaşmalarda erkeklerde Ordu - İstanbul'u 3-0 lık skorla, kızlarda ise Tokat - Hatay'ı 5 setin sonunda 3-2 ile geçerek birinciliğe ulaştı.

Bu arada öğrenciler çekişmeli geçen karşılaşmalarda duygularına hakim olamayarak göz yaşları döktüler. Kimi zaman ise alınan puanlarla sevindiler. Kardeşlik dersinin de verildiği şampiyonada kazanan takımın sporcuları diğer takım sporcularını kucaklayarak hepimiz kazandık ifadelerini kullandılar. Takımlarını kenardan yöneten öğretmenler ise hop oturup hop kalkarak öğrencilerinin motivasyonlarını sağlamaya çalıştılar.

Karşılaşmalar sonunda madalyalarını ve kupalarını Kars il protokolünün elinden alan takımlar seneye zorlu elemeleri geçerek tekrar karşılaşmak dileğiyle salondan ayrıldılar.

Kars Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Akın Oktay, düzenlenen şampiyona ile Doğu'da bir ilkin yaşandığını ve organizasyondan Kars'ın anlının akıyla çıktığını vurgulayarak, "Ülke genelinde yetiştirme yurtlarındaki öğrencilerin sosyalleşmesi açısından, kültürel anlamda Türkiye'nin çeşitli yerlerini tanımaları ve bu konuda bilgi sahibi olmaları açısından ve en önemlisi kendi aralarında kaynaşmalarının sağlaması açısından bu tür organizasyonlara ihtiyaç duyulduğunu ve bu çerçevede düzenlenen şampiyonanın bir aksaklık yaşanmadan tamamlanması bizleri mutlu kılmıştır." dedi.

Müsabakaları Kars Valisi Ahmet Kara ile birlikte Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Sami Özcan, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Davut İmamoğlu ve Çocukların Hayata Hazırlanması ve Eğitim Birimi Müdürü Ergin Balcı da seyrettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.