1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Belçika’dan Fehriye Erdal’a 15 Yıl Hapis
Maltada Boşanma REFERANDUMU

Malta'da Boşanma REFERANDUMU

Evlilerin boşanamadığı Katolik ülke Malta'da dün boşanma referandumu yapıldı.

A+A-

 Evlilerin boşanamadığı Katolik ülke Malta’da dün boşanma referandumu yapıldı.

Sonuçların bugün öğleden sonra belli olması bekleniyor. 408 bin nüfuslu ada ülkesinde seçmenler boşanmaya ‘evet’ ya da ‘hayır’ dedi. Kamuoyu yoklamaları iki grubun sayısının hemen hemen eşit olduğunu gösteriyor ancak kararsızların oranı yaklaşık yüzde 40. Filipinler, Vatikan ve Malta’da vatandaşların boşanma hakkı yok. Şilili çiftlerse bu hakkı, halkın yoğun baskısıyla 120 yıl sonra, 2004’te elde etti. AB’de yasaların boşanmaya izin vermediği tek ülke Malta.

Maltalı çiftler ayrılabiliyor ancak evliliğin iptali gerektiğinden, tekrar evlenmeleri çok güç. Evliliğin iptali yaklaşık sekiz yıl alan, karmaşık ve mahkemelerin nadiren ‘evet’ dediği bir süreç. ‘Evet’çiler yeni aile kurmak için boşanmanın yasal olması gerektiğini söylerken, ‘hayır’cılar bunun aile değerlerinin unutulmasına, ayrılıkların artmasına yol açacağını söylüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.