1. HABERLER

  2. Şehit Özdemir'in Evine ATEŞ DÜŞTÜ
Mahmut Alınak'a İndirimsiz 1 YIL HAPİS

Mahmut Alınak'a İndirimsiz 1 YIL HAPİS

Erzurum Mahkemesi, eski DEP'li Alınak'ı ROJ TV'de 'sivil itaatsizlikler günümüz tarihini belirlemeli' dediği için bir yıl hapse mahkum etti. Konuşmanın ROJ TV'ye yapılması ceza i

A+A-
Erzurum Mahkemesi, eski DEP'li Alınak'ı ROJ TV'de 'sivil itaatsizlikler günümüz tarihini belirlemeli' dediği için bir yıl hapse mahkum etti. Konuşmanın ROJ TV'ye yapılması ceza için yeterliydi...
 
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ROJ programında Kürt halkını sivil itaatsizliğe davet ettiği gerekçesiyle siyasetçi Mahmut Alınak'ı "PKK örgütünün propagandası yaptığı" gerekçesiyle bir yıl hapse mahkum etti.
Eski Demokrasi Partili (DEP) Alınak ile ilgili gerekçeli kararını açıklayan mahkeme, 11 Mayıs'ta verdiği cezayı, "silahlı PKK terör örgütünün güdümünde yayın yapan Roj TV isimli televizyon kanalında terör örgütünün propagandasını içeren konuşmalar yapması"na dayandırdı.
MAHKEME: ÖZGÜRLÜK GEREKTİĞİNDE SINIRLANDIRILIR
Alınak'ın 5 Ekim 2008 tarihinde kanala yaptığı açıklamaya kararında geniş şekilde yer veren mahkeme, ifade özgürlüğünün "ulusal güvenliği, toprak bütünlüğü ve kamu emniyetinin korunması, kamu düzeninin sağlanması ve kanuna itaatsizliğin önlenmesi durumunda gerektiğinde önlenebileceğine kararında yer verdi.
Alınak, ROJ TV'ye, "Eğer Genelkurmay operasyonları durdurma yönünde bir düşünce ortaya koysaydı kuşkusuz Bezele olayı olmazdı ve bu kadar can gitmezdi... PKK ateşkes ilan etmiştir, 6 yıl hiçbir adım atılmadı... Partimizin etkinliklerinde (Kürtçe) "ey rakip' (ey düşman) marşını, enternasyonal marşını da Kürtçe olarak okuyacağız. Bu da AKP'yi teşhir edecek. Botan yürüyüşünü mutlaka başlatmamız lazım ve bütün uğradığımız her yer bir serhildana (başkaldırı) dönüşmeli. Böyle bir basınç, sivil basınç uygulamak için, sivil itaatsizlikler günümüz tarihini belirlemeli" demişti.
Alınak'ın atıf yaptığı Ey Raqip marşı mahkemenin gerekçeli kararında "sözde Kürt marşı" olarak geçti.
"GEÇMİŞİ SABIKALI" DİYE İNDİRİM YOK
Alınak'a, bu konuşma nedeniyle Terörle Mücadele Yasası'nın (TMY) 7/2 maddesi uyarınca ve "örgüt propagandası yaptığı" gerekçesiyle bir yıl hapis cezası verildi. Alınak'ın "geçmişi sabıkalı" olduğu için siyasetçiye indirim uygulanmasına gerek görülmedi.
Alınak, kararı değerlendirirken, Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde televizyonlara, 'ülkemizde düşünce özgürlüğü var. Herkes istediğini konuşup yazabiliyor' dediğini hatırlatarak, "gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor" dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum