1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Anadolu Yaban Koyunu' Koruma Altında
Mahmut Alınak ve 9 Kişi SERBEST

Mahmut Alınak ve 9 Kişi SERBEST

KCK üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Mahmut Alınak ve 9 kişi serbest bırakıldı.

A+A-

KCK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 41'i avukat 43 kişiden 34'ü tutuklandı.

İstanbul'da Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 41'i avukat 43 kişiden 34'ü tutuklandı.

stanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcıları Adnan Çimen ve İsmail Tandoğan tarafından ifadeleri alınan 46 kişiden 43'ü tutuklanmaları talebiyle nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmişti.

MAHMUT ALINAK VE 9 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınarak getirildikleri adliyede tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkarılan 43 zanlıdan 34'ü tutuklandı. Kars ve Şırnak eski Milletvekili avukat-yazar Mahmut Alınak ve 9 kişi tutuksuz yargılanmak için serbet bırakıldı.

Mahmut Alınak'ın da bulunduğu 43 zanlının İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki işlemleri tamamlandı. Mahkeme 43 zanlıdan 34'ünün tutuklanmasına, 9'unun ise serbest bırakılmasına karar verdi.

Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Milletvekili Mahmut Alınak ve Asrın Hukuk Bürosu sekreteri Zeynep Arat ile, avukatlar Ayşe Batumlu, Fırat Aydınkaya, Nezahat Bayraktar, Mehmet Ayala, Nevzat Anıl,Yalçın Sarıtaş ve Ümit Sisligül'ü serbest bıraktı.

Haberin Öncesi...

Avukatlar İmralı'dan Kandil'e talimat taşımakla suçlanıyor

 

Mahkeme, 43 kişiden 33'ü avukat 34 kişinin tutuklanmasına karar verirken dokuz kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

41'i avukat 46 kişi 22 Kasım Salı günü düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınmıştı. 25 Kasım Cuma gününe kadar Emniyet Genel Müdürlüğü'nde sorgulanan kişiler, daha sonra Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne çıkarıldılar.

Burada Cumhuriyet Savcıları Adnan Çimen ve İsmail Tandoğan tarafından sorgulanan şüphelilerden 43'ü örgüt üyesi olmak ve örgüt yöneticisi oldukları iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiler.

Hakkında tutuklama kararı verilen 34 kişi mahkemede savunma yapmazken avukatları da mahkemenin tarafsız ve bağımsız olmadığını ileri sürerek savunma yapmadı. İstanbul Barosu tarafından görevlendirilen avukatlar ise sanıklar tarafından kabul edilmedi.

Tutuklanan avukatlar, İmralı Cezaevi'nde bulunan Abdullah Öcalan'ın talimatlarını Kandil'e iletmekle suçlanıyor.

Diyarbakır'da da 36 Kişi Tutuklandı

Öte yandan İstanbul'la eşzamanlı olarak Diyarbakır'da da düzenlenen KCK operasyonlarında gözaltına alınan 43 kişiden 36'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

T24'ün haberine göre, Adliye'ye sevk edilen 43 kişiden dördü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Ömer Önen, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş ve BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce'nin de bulunduğu 36 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından "örgüt üyesi olmak" ve "suç ve suçluyu övmek" suçlamalarıyla tutuklandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
3 Yorum