1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Çoban Aldatan Kuşu' Tedavi Edildi
Mahmut Alınak Tutuklandı

Mahmut Alınak Tutuklandı

Dört gün önce evinde gözaltına alınan 68 yaşındaki Mahmut Alınak  ‘örgüt üyesi olduğu’ gerekçesiyle tutuklandı ve 10'uncu kez cezaevine girdi. 

A+A-

Siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.  Savcılık ifadesinin ardından, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Kars Sulh Ceza Hakimliği, TCK’nın 302. maddesinde yer alan “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak” gerekçesiyle Mahmut Alınak’ı tutukladı.

KELEPÇE GERGİNLİĞİ

Mahmut Alınak’ın cezaevine götürüleceği sırada polislerle arasında kelepçe gerilimi yaşandı. Alınak’a kelepçe takmaya çalışan polislere itiraz edenler ile polisler tartıştı.

Mahmut Alınak’ta kelepçe takılmasının yasal olmadığını ifade ederek kelepçe takmayı reddetti.

KARS CEZAEVİ'NE GÖNDERİLDİ 

Sağlık sorunları da olan 68 yaşındaki Mahmut Alınak  ‘örgüt üyesi olduğu’ gerekçesiyle tutuklandı ve 10'uncu kez cezaevine girdi. 

***

Dört gün önce evinde gözaltına alınan siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak, Kars Adliyesi'nde ifadesi alınmak üzere savcılığa çıkarıldı.

“Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınan Alınak, soruşturmayı yürüten savcılığa ifade veriyor.

Haberin öncesi...

Alınak'a Yöneltilen Suçlamalar

13 Şubat günü gözaltına alınan Kars ve Şırnak eski milletvekili Avukat Mahmut Alınak bugün (17 Şubat) sabah mahkemeye sevk edilecek.

PolitiKARS’ın edindiği bilgilere göre, dört gün önce Kars’taki evinde Terörle Mücadele (TEM) ekiplerince gözaltına alınan eski milletvekili Mahmut Alınak’ın, Kars Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturma işlemlerinin bittiği ve adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Gözaltı sorgusuna katılan Avukat Bişar Abdi Alınak konu ile ilgili PolitiKARS'a özel açıklamalarda bulundu.

Mahmut Alınak'ın oğlu da olan Avukat Bişar Abdi Alınak, “...beklediğimiz gibi isnat edilen suçlamaları gördüğümüzde dosyanın siyasi bir saikle hazırlandığını tespit ettik. Mesnetsiz ve komik iddialarla müvekkilim örgüt üyesi olarak suçlanmaktadır. 'Mehmet Tunç ve Bekes' isimli kitabının gelirini Mehmet Tunç'un ailesine bağışlaması, akrabaları ile yapılan sohbetler, hükümete yönelik eleştirel yazıları, husumetli iki ailenin barışa aracılık teklifi ve hatta Diyarbakır'da çöp taşıyıcıları ile birlikte çöp toplayarak kamuoyu nezdinde duyarlılık oluşturmaya yönündeki girişim dahi birçok komik iddialar, örgüt üyeliğine delil olarak gösterilmiştir."

Avukat Bişar Abdi Alınak devamında, "...müvekkilim Mahmut Alınak, 10'uncu kez cezaevine konulmak istenmektedir. İstiklal mahkemelerini kıskandıran günümüz yargısı, hiçbir dönem bu denli pervazsızlaşmamıştır. Hukuk ve hak mücadelemiz sonuna kadar sürecektir." dedi.

Mahmut Alınak hakkında

Kars’ın Digor ilçesinde 1952 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Avukat olan Alınak, 1987 genel seçimlerinde SHP’nin Kars adayı olarak Meclis’e girme hakkı kazandı.

Dört yıl sonraki erken genel seçimlerinde ise HEP-SHP ittifakının Şırnak adayı olarak milletvekili seçildi.

Daha sonra Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanlığı görevini de yürüttü.

1994’te milletvekili iken dokunulmazlığı kaldırılan ve Orhan Doğan, Hatip Dicle, Ahmet Türk, Sırrı Sakık, Leyla Zana ile birlikte tutuklanan Alınak, cezaevinde ilk iki kitabını yazdı.

1997’de kaleme aldığı Şiro’nun Ateşi adlı kitap, DGM tarafından yasaklandı.

Son olarak ise 2017’de CHA Yayınevi’nden çıkan “Mehmet Tunç ve Bêkes” adlı kitabı yasaklanarak, toplatıldı.

Eserleri: HEP, DEP ve Devlet – Parlamento’dan 9. Koğuşa-2 (1996), Şiro’nun Ateşi (1997, 2011), Nazo (1998), Tarihin Çarmıhında Güneş Ülkesi (2011), Köpekler Manifestosu (2012), Ateşte Yıkanmak (2013), 1918 – Aşk Hicran ve İsyan (2016), Mehmet Tunç ve Bêkes (2017), Keşke (2018).

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler