1. HABERLER

  2. Mahkeme Kürtçe Dilekçeyi Kabul ETTİ
Mahkeme Kürtçe Dilekçeyi Kabul ETTİ

Mahkeme Kürtçe Dilekçeyi Kabul ETTİ

Mahmur 'dan Türkiye'ye gelen 7 kişi hakkında açılan davanın duruşmasında Kürtçe yazılı savunma kabul edildi.

A+A-

Mahmur 'dan Türkiye'ye gelen 7 kişi hakkında açılan davanın duruşmasında Kürtçe yazılı savunma kabul edildi.

Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kandil ile Mahmur kamplarından Türkiye'ye gelen 7 kişi hakkında açılan davanın duruşmasında sanıklar hazırladıkları 11 sayfalık Kürtçe yazılı savunma yı mahkemeye sundu.

Öcalan'ın çağrısı üzerine 19 Ekim 2009 tarihinde Kandil ve Mahmur'dan gelen 4'ü çocuk 34 kişilik grup arasında yer alan ve haklarında dava açılan Ayşe Kara, Abdullah Yaman, Zehra Tunç, Lütfi Taş, Elif Uludağ, Sisin Yaman ve Caziye Kabul'un yargılanmalarına Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 'Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve örgüt propagandası yapmak' suçlarından 15 yıl hapis istemiyle tutuklu sanıkların tümü duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanıkların avukatı Bülent Temel, müvekkillerinden Zehra Tunç, Ayşe Kara ve Abdullah Yaman'ın Mahmur Kampı'nda ilköğretim ve lisede Latin alfabesi ile Kürtçe eğitim gördüğünü, Caziye Kabul ve Sisin Yaman ise hiç eğitim görmediğini için Türkçe bilmediklerini söyledi. Müvekkillerinin tamamının esas hakkındaki savunmalarını ortak bir dilekçe halinde Latin alfabesi ile Kürtçe olarak kaleme aldıklarını söyleyen avukat Temel, bunu mahkemeye sunarak bilirkişi vasıtasıyla Türkçeye çevrilmesini istedi.

Sanıkların Kürtçe savunma taleplerini reddeden mahkeme, kısa bir aradan sonra sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve sanık avukatları aracılığı ile mahkemeye ibraz edilen 11 sayfadan oluşan Kürtçe yazılı savunmanın tercüme edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.