1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ulus Kumluca Belde Yolu Açıldı
Liderler Kürt Sorununu KONUŞTU !

Liderler 'Kürt Sorunu'nu KONUŞTU !

Başbakan Erdoğan ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kürt sorunuyla ilgili yol haritasını görüştü.

A+A-

Başbakan Erdoğan ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kürt sorunuyla ilgili yol haritasını görüştü, liderler, MHP'nin süreçte ikna edilmesi gerektiğinde hemfikir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorunuyla ilgili bugün yaptığı görüşme bir saat sürdü.

Kılıçdaroğlu, Başbakan'a beş sayfalık bir rapor sundu. Gazetelerdeki haberlere göre, rapor, Kürt sorunun çözümüne dair bir yol haritası içeriyor.

Yol haritasına göre, "Meclis içinde her partiden eşit sayıda milletvekilinin bulunduğu toplumsal mutabakat komisyonu ile parlamento dışından oluşturulacak 'akil adamlar' komisyonu kurulacak ve koordineli çalışacaklar.

Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerinin herhangi bir dayatma içermediğini vurgulamış, bunun sadece bir yol haritası olduğunu ifade etmişti. Başbakan Erdoğan da bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ön koşul ve kabullerinin olmadığını söyleyerek uzlaşma zemininde görüşmelerin yapılmasını arzu ettiklerini açıklamıştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Merkezi'ndeki görüşmeye ayrıca, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ile Sezgin Tanrıkulu katıldı.

Loğoğlu, görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı:

"Görüşme olumlu geçti. Türkiye'nin beklediği bu mesajın altını çizerek veriyorum sadece bu konu görüşüldü. Bu görüşmeden çıkan iki temel sonuç var. Eğer tüm partiler CHP'nin bu önerisine evet derse, AKP bu öneriye olumlu bakıyor. Bu bir toplumsal mutabakat konusu olduğu için tüm partilerin evet demesi gerekiyor."

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) bu konudaki katkısının mutlaka gerektiği ve MHP'nin bu hususta ikna edilmesi gerektiği noktasının altı muhataplarımız tarafından defalarca vurgulandı. Bizim hazırladığımız önerinin başlığı, içeriği değişmez değil. Bu konuda diğer partilerin görüşleri, farklı yaklaşımları tartışılabilir. Önemli olan tüm bu sürecin sonunda meclis çatısı altında dört partinin de katılacağı bir komisyon oluşturabilmek."

Loğoğlu, "Kılıçdaroğlu gerekirse beraber Uludere'ye gitmeyi de teklif etti" dedi. Erdoğan teklifle ilgili yorum yapmadı.

Görüşme saat 16.30'da sonra erdi. Kılıçdaroğlu, saat 17.00'de CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile bir araya gelecek. Toplantıda, Başbakan Erdoğan ile bugün yapılan görüşme değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.