1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlçe Müftüleri Toplantısı Yeşilli’de Yapıldı
Kuvvetli ve Şiddetli Yağış UYARISI

Kuvvetli ve Şiddetli Yağış UYARISI

Meteorolojiye göre, yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor.

A+A-

Meteorolojiye göre, yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde şiddetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ise Doğu bölgelerde 3 ila 5 derece olmak üzere, ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları ile İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Sinop, Kayseri, Sivas, Tokat ve Gümüşhane çevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığının Doğu bölgelerde 3 ila 5 derece olmak üzere, ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu bölgelerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Karadeniz Kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Sinop, Kayseri, Sivas, Tokat ve Gümüşhane çevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege, Karadeniz Kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (15)
ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (9)
İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu (18)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden itibaren kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. (19)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (20)
SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (13)
ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra yüksekleri karla karışık yağmurlu (12)
VAN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (11)
DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden itibaren kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. (17)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar İstanbul, Kocaeli ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri, öğleden itibaren bölgenin iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden itibaren Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
İÇ ANADOLU:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kayseri ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt'un yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra bölgenin kıyıları ile Tokat ve Gümüşhane çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güney ve batısında kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adıyaman ile öğleden itibaren bölge genelinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.