1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SELİM

  4. Selim Bozkuş Köyü Karantinaya Alındı
Kurtulmuş Karsta Ezber BOZDU

Kurtulmuş Kars'ta Ezber BOZDU

'Bu millete, 'Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur' gibi bir palavrayı ezberlettiler...

A+A-

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kars'taki Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sosyal Düşünce Kulübü'nün düzenlediği 'Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolları' konulu panelde, "Bu millete, 'Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur' gibi bir palavrayı bu millete ezberlettiler" dedi.

KAÜ Prof.Dr. Neclet Leloğlu Konferans Salonu'ndaki 'Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolları' konulu panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Panele Rektör yardımcısı Prof.Dr. Mithat Şahin, Serhat Kalkınma Üjansı (SERKA) Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, Numan Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş, Çevre illerdeki HAS Parti İl başkanları, akademik personel, öğrenci ve çok sayıda kişi katıldı.

"TÜRKİYE ETRAFINA ÇELİK BİR ZIRH ÖRDÜ"

İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi ve HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolları' konulu panelde şunları söyledi:

"Türkiye etrafındaki her şeyle herkes ile kavgalı hale getirildi. 'Araplar bunlar kim, bunlar zaten bizi arkadan vurdu' denildi. Öylemi siyah derili köpeklerimizin adını bile Arap takdılar. 'Kürt, aman Allah'ım olur mu?' gibi Kürd'e karşı bir düşmanlık oldu. Ermeni zaten eskiden tarihten geliyor bu sakatlık. Yunan düşman, Bulgar düşman, Rus düşman, Suriye ile düşman, Irak düşman, Kürt düşman... Türkiye etrafına Çelik bir zırh ördü. Kendisini korumak için dışarıya böyle davrandığı gibi içeriye de böyle davrandı. Türkiye vizyonunu genişletmeden 'Türk'ün Türk'ten yok başka yok' derse maalesef daha çok düşmanlıkları üstüne çeker."

"DENİZ GEZMİŞ, MUSTAFA PEHLİVANOĞLU'NDAN ÖZÜR DİLENMELİ"

Kurtulmuş, bir öğrencinin 'Dersim olaylarıyla ilgili görüşlerini' sorması üzerine Türkiye Cumhuriyeti devletine geçmişteki bütün karanlık noktaları aydınlatmak ve bu öldürülen insanlardan özür dilemenin düştüğünü söyledi. Kurtulmuş, şöyle dedi:

"Haksız yere idam edilen insanlardan özür dilemektir. 12 Eylül'lere kadar asılanlardan özür dilemektir. Erdal Ereniler'den, Deniz Gezmiş'lerden, Mustafa Pehlivanoğlu'ndan özür dilenmelidir. İade-i itibar derken adam ölmüş gitmiş zaten ama en azından TBMM bu idam kararlarının tamamını kaldırabilir. Hiç değilse 'ayıp ettik' gibi bir şey söylemeli."

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, bir öğrencinin, "Siz şu anki iktidarın yerinde olsaydınız örgütle veya lideriyle görüşür müydünüz?" sorusu üzerine "Türkiye'de bu kanı durdurmanın yolu Türkiye ile ilgili herkesin elini taşın altına koymasıdır. ve bu ülkeyi birlik, bütünlük içinde ayağa kaldırmalıyız. Gerçekten yeniden bu fitneyi, bu belayı ortadan kaldırmamız lazım" diye konuştu.

Haberin uzantısı

Numan Kurtulmuş Iğdır'da

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin uluslararası bir oyunla tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı hale getirildiğini söyledi.

Kars'tan kara yolu ile Iğdır'a gelen Kurtulmuş, önce Iğdır Valiliğini ziyaret etti. Daha sonra Iğdır Belediyesi'ne geçen Kurtulmuş'u, Başkan Vekili Hüseyin Malk karşıladı. Burada bir açıklamada yapan Numan Kurtulmuş, Kürt sorununun çözülmesi noktasında Anayasa Değişikliği sürecini önemli bir imkan olarak gördüklerini belirtti. Türkiye'de siyasetin bütünüyle milletin egemenliğine açılması gerektiğini savunan HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, herkesin kendi dilini, kültürünü geliştirebileceği imkanların anayasa güvencesi altına alınması gerektiğini savundu. Kurtulmuş, "Bunlarla ilgili tekliflerimizi her vesile ile dile getiriyoruz. Bunlar yapılabilirse Türkiye, çok kısa bir süre içerisinde İstanbul ile Iğdır arasındaki farkın mümkün olduğu kadar azaldığı bir yer haline gelecek. Nasıl ki Iğdır'da farklı kültürlerden insanlar kardeşçe yaşıyorsa Türkiye'de de herkesin kardeşçe yaşamasını sağlamak mümkün" dedi.

"TÜRKİYE ULUSLARARASI BİR OYUNLA TARIM VE HAYVANCILIKTA DIŞA BAĞIMLI HALE GETİRİLDİ"

Buradaki görüşmesinin ardından Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ITSO) ziyaret eden Genel Başkan Kurtulmuş, Başkan Kamil Arslan'dan bölgenin ticari yapısı hakkında brifing aldı. Iğdır'ın bir tarım ili olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, Türkiye'nin uluslararası bir oyunla tarım ve hayvancılıkta dışarıya bağımlı hale getirildiğini ifade etti. Kurtulmuş, "2010 yılında Türkiye 100 ülkeden tarımsal ürün ithal eden bir ülke haline getirildi. Bizim çocukluğumuzda, 'Türkiye dünyanın 7 büyük tarım ülkesinden birsidir, dünyanın tarım ambarıdır. Siz öyle sanayi ile uğraşmayın, bunlar pis işler, kötü işler havayı kirletir. Siz Ahmet'ler, Mehmet'ler arpa ile buğday ile uğraşın, şeker pancarı ile uğraşın, pamuk tütün ile uğraşın' denilirdi. Şimdi devir değişti. Şimdi tarım ve hayvancılık dünyanın en stratejik meselesi haline geldi. Şimdi aynı çevreler bize, "Aman siz sakın tarım ve hayvancılıkla uğraşmayın, biz size ucuz maliyetle veririz' diyor. Türkiye Suudi Arabistan'dan buğday ithal etti. Türkiye Mısır'dan pamuk ithal ediyor. Iğdır Ovası'nda pamuk ekiliyordu, var mı şimdi ekilen pamuk? Yok. Yorgo'nun pamuğunu niye Iğdırlı Ahmet'in pamuğuna tercih edeyim. Bu oyunun bozmadan daha çok bu sorunlar konuşulur" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE YILLARCA KENDİNİ ÇELİK BİR DUVARIN İÇİNE HAPSETTİ"

Türkiye'nin komşu ülkelerle sorunlar yaşadığını, ilişkilerinin iyi olmadığının savunan Kurtulmuş, Türkiye'nin çekim gücü en yüksek ülke olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Yani biz 2 milyonluk Ermenistan'dan mı çekineceğiz, Yunanistan'dan mı, Bulgaristan'dan mı çekineceğiz? Geçmişte Türkiye kendisini Çelik bir duvarının içerisine hapsetmişti. Çok şükür soğuk savaş sona erdi. Tam ilişkilerin iyi olacağını düşündüğümüz bu süreçte maalesef yeniden ilişkiler sıfıra indi. Suriye ile kavgalı hale geldik. İran ve Kuzey Irak ile ile gergin vaziyete geldik. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile petrol aramaları nedeniyle gergin bir araya geldik. Ermenistan ile tam barış yapacağımız noktada işler tekrar 40 yıl öncesine döndü. Türkiye'nin bu durumdan kurtulması lazım. Bütün hükümetler değişir fakat bölge haklarının kardeşliği çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Buradaki programın ardından, Kurtulmuş Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine hareket etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.