1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kırbayır İçin TBMM'ye Soru ÖNERGESİ
Kurtulmuş AK Partiye Geçecek İDDİASI

Kurtulmuş AK Parti'ye Geçecek İDDİASI

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un partisiyle birlikte AK Parti'ye geçeceği iddia edildi.

A+A-

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un partisiyle birlikte AK Parti'ye geçeceği iddia edildi; Kurtulmuş, "Bize intikal etmiş olan bir şey yok" dedi.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) geçeceği iddia edildi. Kurtulmuş, "Bize intikal etmiş olan bir şey yok" dedi.

Radikal'de yer alan habere göre; AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi akşamı yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun AK Partili olabileceğini söyledi ve konuyu tartışmaya açtı. Bazı MYK üyeleri, "Niye şimdi, önceden niye gelmedi?" gibi tepkiler gösterse de çoğunluk olumlu görüş bildirdi.

İddiaları değerlendiren Kurtulmuş, "Bugün bende sabah gazetelerden okudum. AK Parti'nin içinde konuşulmuş bir konu. Bize intikal etmiş olan bir şey yok" dedi. Kurtulmuş, "Teklif gelirse düşünür müsünüz?" sorusunu ise "Olmayan birşey hakkında konuşacak değilim" diye yanıtladı.

Erdoğan'ın Kurtulmuş'a 2007 seçimleri öncesi milletvekilliği teklif ettiği biliniyor. Erdoğan gibi Kurtulmuş da "Milli Görüş" hareketinden yetişen bir isim. Kurtulmuş; Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Bülent Arınç'ın başını çektiği yenilikçi hareket yerine Necmettin Erbakan'ın yanında kalarak "muhafazakâr" kanatta yer almıştı. Saadet Partisi'ne (SP) de genel başkan olan Kurtulmuş da bir süre sonra Erbakan'la bağlarını koparmış ve HAS Parti'yi kurmuştu.

12 Eylül referandumuna aktif destek veren Soylu'nun da son seçimlerde AK Parti'den adaylığı gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.