1. HABERLER

  2. Zurnacılar İşsiz Kaldı
Kürtlerin ve Başbakan'ın Can Güvenliği!

Kürtlerin ve Başbakan'ın Can Güvenliği!

Barış ve Demokrasi Partisi Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Referandumu boykot' mitinginde konuştu.

A+A-
BDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın 'tehdit değil tespit' dediği cümlesi: 'Kürtlerin can güvenliği yoksa Başbakan'ın da yok...' İzmir'de yapılan ve olaysız sona eren 'referandumu boykot' mitinginde Ahmet Türk de konuştu.
Barış ve Demokrasi Partisi Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Referandumu boykot'' mitinginde konuştu.
Sakık, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, eski milletvekili Aysel Tuğluk'un da katıldığı mitingde yaptığı konuşmada, Kürtlerin ezildiğini, Türklerin ise kimliği ve kültürünün özgür olduğunu ileri sürdü.
Referanduma giden anayasada Kürtlerin, Alevilerin, Çerkezlerin haklarının yer almadığını iddia eden Sakık, ''İçinde özgürlük, barış, demokrasi ve Kürtlerin olmadığı anayasayı onaylamıyoruz, boykot ediyoruz. İçinde Kürtlerin olmadığı anayasa bizim anayasamız değildir'' dedi.
İnegöl ve Dörtyol'da meydana gelen olayları hatırlatan Sakık, ''Kürtlerin can ve mal güvenliği yoksa Başbakan'ın da yoktur. Arkasında ordu bulunan Genelkurmay Başkanı'nın da yoktur. Bu bir tehdit değil, tespittir'' dedi.


Ahmet Türk de, daha önce İzmir'e geldiğinde BDP'lilerin konvoyuna yapılan saldırıyı hatırlatarak, ''Irkçı kesimler bunu tezgahladı'' diye konuştu.
Açılım politikasının boş çıktığını ve anayasa paketinin de içinin boş olduğunu ileri süren Türk, Kürt halkının kabul edilmesi gerektiğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum