1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Karaçanta, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Kürtlere İngilizce de mi YASAK?

Kürtlere İngilizce de mi YASAK?

DEP eski milletvekili Mahmut Alınak, Kars'taki bir işyerinde İngilizce çalan müzikten dolayı Kars emniyet müdürü emriyle yüklü bir para cezası kesildiğini belirtti.

A+A-

DEP eski milletvekili Mahmut Alınak, Kars’taki bir işyerinde İngilizce çalan müzikten dolayı Kars emniyet müdürü emriyle yüklü bir para cezası kesildiğini belirtti. Cezaya konu olanlar ise Alınak’ın çocukları.

Alınak yaptığı açıklamada “Çocuklarımın Kars’taki işyerinde çalınan İngilizce müzikten rahatsız olan Kars emniyet müdürü emir verdi, yüklü bir para cezası kesildi” dedi.

Eski milletvekili olayın detaylarını şöyle anlattı: “İngilizce müzik çalındığı sırada emniyet müdürü birkaç metre ötedeki bir mağazada oturuyordu. Az sonra polisler işyerine gelip ceza keseceklerini söyledi. Avukat oğlum Bişar Abdi, bu eşitsiz uygulamaya itiraz edince, ‘Bizim yapabileceğimiz bir şey yok, emniyet müdürü emir verdi, cezayı kesmek zorundayız’ dediler. Ceza tutanağı tutulduğu sırada çevredeki pek çok dükkanda Türkçe müzik çalınıyordu.”

Bu cezanın kişiye mahsus olduğu ve muhatabının ise aslında kendisi olduğunu belirten Alınak, “Açıktır ki, emniyet müdürü bu cezayı soyadıma, siyasi kimliğime ve düşüncelerime kesmiştir. Bugüne kadar bana ve benim gibi pek çok kişiye Kürtçe konuşmaktan ve Kürtçe müzik çalmaktan nice hapis cezaları verildi. Kars emniyet müdürünün marifeti ile İngilizce müziğe herhalde ilk defa ceza kesiliyor” ifadelerini kullandı.

CEZA KESİLECEK DİYE ARACIMIZI SAKLAYACAK YER ARIYORUZ

“Bu keyfi uygulamayı duyduğumda hiç şaşırmadım, çünkü bu hukuksuzluklar bizim için artık olağan bir hal aldı” diyen Alınak, şunları söyledi: “Polisin gözü hep üstümüzde, ceza kesilecek diye şehir içinde arabamızı adeta saklayacak yer arıyoruz. Arabamıza neredeyse her gün cezalar kesildi; onur kırıcı ve küçük düşürücü aramalar yapıldı. Ben ve çocuklarım pek çok kez şikayetçi olduk, ama hiçbir sonuç alamadık. Mağdur olan biz isek, beklendiği gibi kanunlar bir anda buharlaşıp yok oluyor. Böyle olması da aslında tuhaf değil, çünkü siyasal nedenlerle bize düşman gözüyle bakılıyor. Düşman ve potansiyel suçlu… Bu gözle bakılınca uygulamaların düşmanca olması normaldir. Benim herhangi bir hukuk beklentim ve arayışım söz konusu değildir bu nedenle.

EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİL KRAL GİBİ

Emniyet Müdürü’nün tavrını sert eleştiren Alınak şöyle dedi: “Bir kral ancak Kars emniyet müdürünün bu yetkisini kullanabilir. Emniyet müdürü biz Kars’lıların sayesinde o koltukta oturduğunun herhalde farkında değil, oturduğu koltuğun görkemi ve gücü bunu unutturmuşa benziyor. Aldığı maaş, oturduğu lojman, bindiği araba, içtiği su ve yediği ekmek gökten inmiyor, bizim cebimizden çıkıyor o harcamaların parası. Biz ona değil o bize borçludur. Görevi bizim huzurumuzu kaçırmak değil hizmet etmek olmalıdır. Elbette bizim böyle bir beklenti içinde olmamız düşünülemez. Çünkü burada ‘asayiş’ denilen düzen, huzur ve güven amaçlı bir hizmet değil, boyun eğdirerek mutlak sessizliği sağlamaktır.

Her yetkili gibi Kars emniyet müdürü de şunu aklından çıkarmamalıdır: Bazen öyle gelişmeler olur ki, başbakanlar bile bazı bürokratları koltuklarında tutamaz; o günün şartlarında buna güçleri yetmez. Herkes haddini bilmelidir. Sanılmasın ki, haksızlıklar karşısında susacağız. Bedeli ne olursa olsun haklarımızın zerresinden bile taviz vermeyeceğiz. Haklarımız bizim onurumuz ve şerefimizdir; şerefimizi kimseye çiğnetmeyiz. Rütbeleri ve konumları ne olursa olsun hayatı bize dar edenler unutmasınlar ki, o darlıkta kendileri de boğulur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum