1. HABERLER

  2. Kürtler Kurbanlık Koyun Değildir!
Kürtler Kurbanlık Koyun Değildir!

Kürtler Kurbanlık Koyun Değildir!

Kürt siyasetçilerine yönelik yapılan operasyonlara sert tepki gösteren BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin çözümü bin 500 tutuklama oldu.

A+A-
Kürt siyasetçilerine yönelik yapılan operasyonlara sert tepki gösteren BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin çözümü bin 500 tutuklama oldu.
Bugün her yerden gözaltı haberleri geldi. Bunlara sessiz mi kalacağız. Kusura bakmasınlar, 'Kürtler kurbanlık koyun değildir' dedi. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesi ile birlikte bir savaş yaratılmak istendiğini belirten Demirtaş, "Öcalan'ın barış çabaları herkes tarafından görülmelidir" şeklinde konuştu.
İstanbul'da bulunan BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak, Başkaşehir İlçe Örgütü'nün 1. Olağan Kongresi'nin ardından yapılan etkinliğe katıldı. Karacanlar Düğün Salonu'nda yapılan etkinlikte Demirtaş bir konuşma yaptı. Partilerine yönelik iki gündür süren operasyonlarla 80'den fazla üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasına sert tepki gösteren Demirtaş AKP'nin açılım süreci adı altında Kürtlerin taleplerini görmezden gelen bir tutum aldığını, Kürtlerin çocuklarını ve temsilcilerinin tutuklanmaya devam ettiğini belirterek "Halkımız 30 yıl boyunca baskılara asimilasyona maruz kalarak bunların ne olduğunu da bunlara karşı durmayı da öğrendi" dedi.
'Kürtler kendi çözümlerini dayatmak zorundadır'
AKP'nin açılım sürecinin çözüme dönük olmadığını ifade eden Demirtaş, "Kürtlerin temsilcilerini ve çocuklarını tutuklayarak tutumlarını açık ve net bir şekilde ifade ediyorlar. Biz bunları yıllar önce de gördük. Ama Kürt halkı bunlara karşı durmayı bildi. İradesinin teslim alınamayacağını gösterdi. Tarih kendi öz gücüne dayanan bir mücadelenin teslim alındığını yazamamıştır. İşte 2010 bizim mücadelemizi zaferle taçlandırmamızın bir yılıdır. Kürtler AKP'nin çözümlerini değil mutlaka kendi çözümünü dayatmak zorundadır" dedi.
'Kürtler kurbanlık koyun değildir'
Kürt siyasetçilere yönelik bugün yapılan gözaltlılara tepki gösteren Demirtaş,"Bugün çözümlerine baktığınızda bin 500 arkadaşlarımız tutuklandı. Bugün Türkiye'nin her tarafından yüzlerce gözaltı haberi geldi. Bunlar karşı sessiz mi kalacağız kimse kusura bakmasın Kürt halkı kurbanlık koyun değildir. Çocuklarını ve temsilcilerine içeri atacaksın partisini kapatacaksın sonra gelin destek olun diyeceksin. Öyle yağma yok" diye konuştu. Demirtaş, önümüzdeki seçimlerin AKP'yi bitirme seçimi olacağını ifade etti.
'Öcalan'ın barış çabalarını herkes görmelidir'
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümüne ilişkin de değerlendirme yapan Demirtaş, "Sayın Abdullah Öcalan 15 Şubat'ın boşa çıkartıldığını söyledi. Bu önemli bir gelişme. Bu komplo ile Türkiye ve Ortadoğu'da bir savaş yaratılmak istendi. Buna karşı Sayın Öcalan'ın çok sağduyulu bir adım sergileyerek barışa çözüme karşı sundu. 15 Şubat sürecini herkes iyi anlamaya çalışmalıdır. Sayın Öcalan'ın barış çabalarını herkes görmelidir. BDP bu çabaları ön plana çıkararak eylemlerini sürdürmelidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.