1. HABERLER

  2. Kürtçe Bilmeyen İşe ALINMAYACAK
Kürtçe Bilmeyen İşe ALINMAYACAK

Kürtçe Bilmeyen İşe ALINMAYACAK

Diyarbakır Sur Belediyesi, alınacak işçiler için Kürtçe bilme zorunluluğu getirdi.

A+A-

Diyarbakır Sur Belediyesi, alınacak işçiler için Kürtçe bilme zorunluluğu getirdi.

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, yaptığı açıklamada, Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü'nde çalıştırılmak üzere daha önce alınan 85 isçinin resmi dil Türkçe'nin yanı sıra Kırmançça ve Zazaca bilme şartının konulduğunu belirtti.

Belediye olarak yaptırdıkları anketlerde Sur ilçesinde oturan halkın yüzde 72'sinin Kürtçe'nin Kırmançça ve Zazaca lehçesiyle konuştuğunu belirlediklerini ifade eden Demirbaş, şunları söyledi:

''Halkın sorunlarına daha iyi eğilmek ve onlarla etkili iletişim sağlamak amacıyla personel alımına bu zorunluluğu getirdik. Belediyeler halk için vardır.
O halka hizmet için de onların ana dillerinde hizmet götürmek gerekiyor. Biz de bunu yaptık. Halkımız kendilerine ana dillerinde gelen hizmetten mutlu. Bu aynı zamanda demokratik özerklik ve demokratik cumhuriyetin teminatıdır.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.