1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Kürt Sorununu BEN ÇÖZECEĞİM
Kürt Sorununu BEN ÇÖZECEĞİM

Kürt Sorununu BEN ÇÖZECEĞİM

Başbakan Erdoğan'ı protesto eden Hakkârililer, Kılıçdaroğlu için ise hem kepenkleri kapatmadı hem de alanı doldurdu.

A+A-

Van'da halka seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirerek, Kürt sorunu ve yüzde 10 barajı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Kürt sorununu da “ne pahasına olursa olsun” çözeceğini söyledi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yerel seçim gezisinde yumurtalı saldırıya uğradığı Van'da miting düzenleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, yüzde 10 barajını kaldıracaklarını belirterek şunları söyledi: "Bunlar 12 Eylül anayasasını yapanlardan hesap soramazlar. Eğer darbe yapanlardan hesap sormazsam namertim. Siz seçimle gelen bir belediye başkanını alıp hapse atacaksınız. Bu halkın iradesine sahip çıkmamak demektir. Başbakan 2002 seçimlerinde milletvekili olamıyordu. Halktan yüzde 34.9 oy almıştı. Biz dedik ki bu olmaz meclise girmeli. Bizim gibi düşünmeyenlere de saygı duymalıyız."

Faili meçhul cinayetlerin araştırılması için CHP olarak 6 kez meclis araştırma önergesi verdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bir çocuk babasının nasıl bir şekilde öldürüldüğünü istemez mi? Faili meçhullerin araştırılması için 6 kez araştırma önergesi verdik, 6 defa da AKP reddetti. Bunlar demokrat olamazlar. Kayıplarla ilgili komisyon kuralım dedik, demokrat olduğunu söyleyen AKP kabul etmedi. Şimdi kalkıp demokrasi dersi vermeye kalkışmasın." dedi.

AKP DÖNEMİNDE 49 YENİ HAPİSHANE YAPILDI

AKP döneminde 49 hapishane yapıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Diyarbakır'da bir başbakan hapishane yapmak için millete sözveriyor. İş sözü ve fabrika sözü ver. Van'dan az oy almamızın günahı bizde. Ankara'da oturduk bana niye oy vermediniz dedik. Şimdi geldik, Vanlılar'la konuşacağız, mecliste sizin sesiniz olacağız. Başbakan 365 tesisi açmış geçenlerde Van'da. Ama bakıyorsunuz 700 kişi işe alınması lazım. Var mı? Yok. Mardin'de 78 tesis açmıştı il başkanından listeyi istedim baktım ki bir park açmış, bir duvar yapmışlar, okulun badanası boyası yapılmış tesisler."

SORUNU ÇÖZMEK BOYNUMUN BORCU

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'Kürt sorunu yoktur' söylemlerini de eleştirerek, "Daha önce vardı hani… Size sözüm var ne pahasına olursa olsun bu sorunu ben çözeceğim. Ben sizin çocuğunuzum. Bu sorunu çözmek benim boynumun borcu" dedi.

Haberin Devamı..

HAKKARİ'DE GÖVDE GÖSTERİSİ

Başbakan Erdoğan'ı protesto eden Hakkârililer, Kılıçdaroğlu için ise hem kepenkleri kapatmadı hem de alanı doldurdu.

CHP lideri Kemal Kılıçdarolu, Başbakan Erdoğan’ın kepenk kapatılarak protesto edildiği Hakkâri’de BDP’nin desteğiyle gövde gösterisi yaptı.

Kılıçdaroğlu dün Van, Hakkâri ve Bitlis’te mitingler düzenledi. Hakkari’de BDP’nin desteği sayesinde binlerce kişi toplandı. Sözlerine, “Türkiye’nin temel sorunu 30 yıldır devam eden bir kardeş kavgası. Bu kardeş kavgasını sona erdirmek için sonuna kadar mücadele edeceğim. Barışı, özgürlüğü getireceğim” diye başlayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Hakkâri’yi ziyaretini hatırlatarak, “Çıkmış, belediye başkanını suçluyor. Sen başbakanlık yapıyorsun vatandaş kepenk kapatıyorsa bir dert, sorun var. Otur ilgilen. Bak bakalım neler oluyor” dedi.

Yerel özerklik vaadi

Kılıçdaroğlu, seçim barajının düşürülmesi, faili meçhul cinayetlerin çözülmesi, kayıpların bulunması konusunda söz verirken de, “Bizim gibi düşünmeyen bir insanı yok etmek, mezarını bile göstermemek hangi demokraside vardır” diye konuştu.

CHP lideri, yerel yönetimlerin Avrupa’da kabul edilen özerklik şartlarını aynen kabul edeceklerini de söyledi ve KCK operasyonlarını eleştirdi: “Demokrasi varsa herkes için var. Belediye başkanlarını kelepçeleyip, fotoğrafını çekip medyaya servis edeceksin! Sabahın köründe evlerin basıldığı düzene son vereceğiz.” Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya’yı ziyaretinde tutuklanan belediye başkanlarını sordu ve sabaha karşı 06.00’da evlerinden toplandıkları yönünde şikâyetleri iletti. Savcı Kaya, yeni geldiğini ve altı aydır Hakkâri’de görev yaptığını belirterek, “Geçmişten gelen bazı önyargılar var ancak bu önyargıları kıracağız” yanıtını verdi.

Erdoğan’ın, “Artık Kürt sorunu yoktur” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Hakkârililere üç kez, “Böyle bir sorun var mı?” diye sordu ve “Ankara’da Recep Hakkârililerin sesinden duymuş olur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.