1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ak Parti 68 İlde Sadece 21 Mevcut Başkanı Aday Gösterdi
Kürkçü: YSK Durumu Geç İdrak ETTİ

Kürkçü: YSK Durumu Geç İdrak ETTİ

Mersin bağımsız Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, 'Mücadeleyi kazandık' dedi.

A+A-

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 7'si BDP destekli 12 bağımsız adayı veto etmesine ilişkin tartışmalı kararının ardından, itiraz üzerine adaylığı yeniden kesinleşen Mersin bağımsız Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, 'Mücadeleyi kazandık' dedi.

Kürkçü, Akdeniz Belediye Başkanı BDP’li M. Fazıl Türk’ün yıllık değerlendirme toplantısında gazetecilerin gündeme yönelik sorularını yanıtladı. YSK’nın yaşanan durumu çok geç idrak ettiğini belirten Kürkçü şunları söyledi:

"Aslında bu sefer tesir altında kaldı. Bu sefer siyasi kurumlar, Cumhurbaşkanlığı vesaire devreye girdi, YSK’ya sorumluluğunu hatırlattı. Tabii ki sokakta süren mücadele, medyanın ayağa kalkması, bütün kanaat önderlerinin bu konuda haksızlığa açık tavır alması YSK’nın da manevra yapmasını kolaylaştırdı ama, bunların hiç birisi olmayabilirdi. Bu arada Bismil’de bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Yüzlerce insan darp edildi. Enerjimize yazık oldu. Enerjimizi bunun için harcamamalıydık."

’ÖDP SEÇİME GİRMEKTEN MEN EDİLDİ’

Kürkçü, yüzde 10 barajı ile BDP ve diğer partilerin seçime eşit şartlarla giremediklerini savunarak şöyle devam etti:

"Burada da asılında geriden gelen bir yarış var. Bunu da aşabileceğimizi düşünüyorum. Bundan da neredeyse eminim. YSK’nın kararı bir çok kötülüğe yol açtıysa da, iyi bir şeye de yol açtı. En fazla BDP’ye yaradı mı, yaramadı mı onu sandıklar açıldığında göreceğiz. Seçmenin adayın etrafından toplanması arzusunu çok kuvvetlendirdi. Dolayısıyla burada esaslı bir bütünleşme oldu. BDP İl örgütü yöneticileri ile, BDP’nin burada daha önce kazanmış olduğu politik mevzi ile bu adaylık arasında tam bir örtüşme sağlandığı gibi, sosyalist seçmenler de şimdi kendi önlerinde yeni bir seçenek olduğunu düşünüyorlar. Bu arada ÖDP seçime girmekten men edildi. Bugün ilan edilmediği için hiç birimiz bilmiyorduk. Gelen telefonlardan bunu öğrendim. ÖDP’nin bu seçimden alıkonması onlar açısından da büyük bir haksızlık ve eşitsizliktir. Onlar ister bize destek versinler ister vermesinler, ama ben vermelerini isterim doğrusu. ama olmazsa da biz onlara yapılan bu haksızlığı göze batırmaya devam edeceğiz. Onların davasını da bu seçimde kendimizle birlikte taşıyacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.