1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hip Hop Aşkı Yaş Tanımadı
Kürdistan Alevi Konferansı Sona ERDİ

Kürdistan Alevi Konferansı Sona ERDİ

DTK, öncülüğünde gerçekleştirilen 1. Kürdistan Alevi Konferansı sona erdi.

A+A-

DTK, öncülüğünde gerçekleştirilen 1. Kürdistan Alevi Konferansı sona erdi.

Alevi hareketi ve örgütlerinin Demokratik Toplum Kongresi (DTK) öncülüğünde, "Bir Olmak, Pir Olmak, Diri Olmaktır" şiarıyla Cegerxwîn Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği 1. Kürdistan Alevi Konferansı sona erdi. İki gündür devam eden konferansta hararetli tartışmalar ekseninde, "Alevilerin kökeni ve tarihi süreç", "Alevilikte ocaklık, dedelik, analık, ibadet erkanı", "Alevilikte anadilde ibadet, yol erkan ve ritüeller" ve "Kızılbaş Alevi inancının Nusayrilik, Bektaşilik, Caferilik, Şialık ve Yaresanlıkla ilişkileri","Cumhuriyet dönemi Alevilere yönelik katliamlar ve yarattığı tahribatlar", "Anayasal düzlemde Aleviliğin yeri ve demokratik özerklik" ve "Ulusal birlik içinde Alevilerin rolü" konuları ele alındı.

Konferansın bitmesinin ardından katılımcılar; Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan Pir Sultan Cem Evi'ndeki cem törenine katıldı.

Konferansın sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.