1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. KARÇEV'den 'Karakurt Barajı' Açıklaması
Kura Nehrine Atlı Rahvan TANITIM

Kura Nehri'ne Atlı 'Rahvan' TANITIM

Ardahan'da kent merkezinden geçen Kura Nehri'nin turizme kazandırılması amacıyla 'atlı' tanıtım yapıldı.

A+A-

Ardahan'da kent merkezinden geçen Kura Nehri'nin turizme kazandırılması amacıyla "atlı" tanıtım yapıldı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, tanıtım programı sırasında beraberindekiler at binerek, nehir kenarında tur attı.

Azizoğlu, burada yaptığı açıklamada, Kura Nehri'nin Ardahan için büyük önem taşıdığını, nehrin turizme kazandırılmasını amaçladıklarını söyledi. Kura Nehri'ni dünyaya tanıtmak için çalışma başlattıklarını belirten Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Kura Nehri bizim için çok önemli bir nehirdir. Kent merkezimizden geçen bu nehrimiz, Gürcistan'a, oradan da Hazar'a dökülüyor. Bu nedenle bizim için önemi büyük bir nehirdir. Bugün böyle bir etkinlik yapıp dikkat çekmek istedik. Elimizdeki bu potansiyeli dünyaya tanıtmak için böyle bir gezintinin fayda sağlayacağını uygun gördük."

Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise at binmeyi sevenleri Kura Nehri kıyısına davet ederek, "Bu söylenmez yaşanır. Bizde bu nedenle at binmek isteyen ve Kura Nehri ile Ardahan Ovası'nın bu eşsiz doğasını tatmak isteyenleri buraya bekliyoruz" dedi.

Tanıtım programına Ardahan İl Jandarma Komutanı Albay Şehafettin Serten, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mete Özdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tosunoğlu, Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural da katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.