Kulüpler Arası Halk Oyunları YARIŞMASI

Kulüpler Arası Halk Oyunları YARIŞMASI

Kars'ta düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Kars’ta düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği Kars Kapalıspor Salonu’nda yapıldı.

KHA'dan Bedir Altunok'un haberine göre, Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya Öğretmenevi Genç Kafkas Kulübü, Gençlik Merkezi, Belediye ve Üniversite kulüplerinin ekipleri katıldı. Yarışlar; Minikler (Düzenlemesiz), Minikler (düzenlemeli), Yıldızlar (düzenlemesiz), Yıldızlar (düzenlemeli), Gençler (düzenlemesiz), Gençler (düzenlemeli), Büyükler (düzenlemesiz), Büyükler (düzenlemeli) dallarında yapıldı.

8 dalda yapılan yarışmanın sonunda dereceye girenlere kupalı dağıtıldı. Birincilik kupalarını alanlar sevince boğulurken, Alparslan Lisesi öğrencilerinin yer aldığı ekip Genç Kafkas Spor Kulübü ise eğlencelerini çeşitli oyun ve danslarıyla renklendirdiler. Yarış esnasındaki gösterilerinden daha da büyük ilgi çeken oyun ve danslarıyla tüm salonun dikkatini üzerlerine çeken oyuncular renkli dakikalar yaşadılar. Yaklaşık 15 dakika boyunca süren eğlencede bu defa birbirlerini havaya atmaya başladılar. Ardı ardına havaya atılan oyuncular ve eğitmenlerden biri yere düştü. Yere düşen oyunca her hangi bir yara almadan ayağa kalkarak eğlencesine devam etti.

Minikler (düzenlemesiz):Gençlik Spor Kulübü 86 puan, Kars Belediyesi Spor Kulübü 85 puan
Minikler (düzenlemeli): Kars Belediyesi Spor Kulübü 87,33 puan, Gençlik Spor Külübü 86 puan
Yıldızlar (düzenlemesiz):Genç Kafkas Spor Kulübü 87 puan, Gençlik Merkezi Spor Külübü 85,66 puan, Kars Belediyesi Spor Kulübü 85,33 puan
Yıldızlar (düzenlemeli): Gençlik Spor Kulübü 87,33 puan
Gençler (düzenlemesiz): Gençlik Spor Kulübü (Kafkas) 87,66 puan, Kars Belediyesi Spor Kulübü (mahalli) 86,66 puan, Yücelen Kars Spor Kulübü (mahalli) 86,33 puan.
Gençler (düzenlemeli): Genç Kafkas Spor Kulübü 90,33 puan, Yücelen Spor Kulübü 89 puan
Büyükler (düzenlemesiz): Gençlik Spor Kulübü 89,33 puan, Kars Belediyesi Spor Kulübü 88 puan.
Büyükler (düzenlemeli): Genç Kafkas Spor Kulübü 91,33 puan, Gençlik Spor Kulübü 89,66 puan.

14-15 Nisan’da Kars’ta yapılacak olan bölge yarışmasının ardından belirlenecek tarih ve kentlerde Türkiye finali yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.