1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kktc’den Kardeş Şehir Talebi
Kültür ve Turizm Müdürlüğünden İLAN

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden İLAN

'Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım' kapsamında proje yardımı alacakların Eylül ayı sonuna kadar müracaat etmeleri istedi.

A+A-

'Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım' kapsamında proje yardımı alacakların Eylül ayı sonuna kadar müracaat etmeleri istedi.

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik kapsamında proje yardımı alacakların Eylül ayı sonuna kadar Müdürlüğe müracaat etmeleri istendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün 09.05.2011 tarih ve 102473 sayılı yazıları gereğince, 5226 kanunla değişik 2863 sayılı “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu”nun 12. maddesine istinaden hazırlanarak 15.07.2005 tarih ve 25876 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı. Yayımlanan “Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik” kapsamında proje yardımı veya proje uygulama yardımı almak için başvuruda bulunan vatandaşlara da müdürlükler aracılığıyla duyuru yapıldı.

Buna göre; proje yardımı veya proje uygulama yardımı almak için 2011 yılında ve daha önce başvuruda bulunan ve komisyon kararında belirtilen sebeplerle ya da bütçe imkanlarının yeterli olmaması nedeniyle 2012 yılında yapılan yardımdan yararlanamayanlar veya ilk defa başvuracak olanlar 2013 yılı başvuru dosyalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı komisyonunda değerlendirilmek üzere, proje yardımları için 28.09.2012, proje uygulama yardımları için 28.12.2012 tarihine kadar başvuru dosyalarını kadar başvuru dosyalarını güncelleştirmeleri istendi. Bunun için de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvurmalarının gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.