1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kriz Aşıldı: Libya NATO'NUN
Kriz Aşıldı: Libya NATONUN

Kriz Aşıldı: Libya NATO'NUN

Libya operasyonunun NATO şemsiyesi altına kaydırılmasıyla ilgili yaşanan kriz aşıldı.

A+A-

Libya operasyonunun NATO şemsiyesi altına kaydırılmasıyla ilgili yaşanan kriz aşıldı.

"ABD, İngiltere ve Fransa’nın başı çektiği koalisyon güçleri, Libya’ya yönelik operasyonu en kısa sürede NATO’ya devredecek."

Bu açıklamayı, akşam saatlerinde ABD Başkanı Barack Obama’nın sözcüsü yaparken, dakikalar sonra da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’dan teyit ve ekleme geldi:

"Türkiye'nin kaygıları, talepleri kabul gördü..."

Böylelikle, NATO’da yaşanan Libya operasyonuyla ilgili kriz aşılmış oldu.

Libya'ya yönelik operasyonun başladığı 19 Mart'tan bu yana NATO içinde süren tartışmalar sona erdi.

Libya hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesine yönelik başında ABD, İngiltere ve Fransa'nın olduğu koalisyon güçlerinin operasyonları NATO'ya devredilecek.

Konuyla ilgili açıklama Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'dan geldi. Bakan'dan kısa süre önce de ABD Başkanı Barack Obama'nın sözcüsü aynı yönde açıklamada bulundu.

Öte yandan, TSK'ya ait unsurların Libya'ya yönelik operasyonda kullanılması için hükümete yetki veren tezkerenin Meclis Genel Kurulu'ndan geçmesinden kısa süre sonra da, Davutoğlu'nun ABD, İngitere ve Fransa dışişleri bakanlarıyla dörtlü görüşme gerçekleştirdiği belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.