1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eskişehir İkinci Kaza: 7 Yaralı
Kredi Kartı Çetesi ÇÖKERTİLDİ

Kredi Kartı Çetesi ÇÖKERTİLDİ

İş bulma sözüyle kimlik bilgilerini aldıkları köylülerin adına kredi kartı çıkaran şebeke ankara polisinin operasyonuyla çökertildi

A+A-
Ankara polisinin 4 ilde gerçekleştirdiği operasyonda, vatandaşların kimlik bilgileriyle kredi kartı çıkararak dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi. Kendisini MİT mensubu olarak tanıtan ve üzerinden yüzlerce sahte kimlik çıkan çete lideriyle birlikte 11 kişi gözaltına alındı.
 
Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda bir şebekenin vatandaşların ve çete üyelerin kimlik bilgileri ile bankalardan kredi kartı alarak haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Şebekenin, Karabük'ün bir köyüne giderek "Biz Ankara'dan geliyoruz, iş bulacağız" ya da "yardım yapacağız" diyerek form doldurttukları belirlendi. Köylülerin kimlik bilgilerini temin eden şebeke üyelerinin, bu bilgilerle sahte nüfus cüzdanları ve sürücü belgeleri çıkardıkları tespit edildi.
 
Elde ettikleri sahte kimliklerle çetenin bankalardan kredi kartı aldığı, telefon, internet abonesi oldukları tespit edildi. Şebekenin bankalardan aldıkları kredi kartlarını kullanarak yaklaşık 350 bin TL'lik dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.
Ankara, İstanbul, Karabük ve Bartın'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında şebeke lideri Yakup I.'nın da olduğu 11 kişi gözaltına alındı. Yakup I. adına hazırlanmış yüzlerce sahte kimlik ele geçirilirken, zanlının kendini MİT mensubu olarak tanıttığı öğrenildi.
 
Öte yandan şebekenin 2 zanlısının haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında daha önce tutuklandığı bildirildi. Şebekenin üyelerinden olduğu tespit edilen Uğur G.'nin Bartın'da Karabük BBP eski İl Başkanı Yaşar Sönmez'in öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklandığı belirlendi. Zanlılar polis sorgularının tamamlanmasın ardından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.