Konsolosun İftarlık GAZETECİLERİ

Konsolos'un İftarlık GAZETECİLERİ

Azerbaycan Konsolosu Ayhan Süleymanov, Kars'taki yerel ve ulusal basının 'bazı' temsilcilerine iftar yemeği verdi.

A+A-

Azerbaycan Konsolosu Ayhan Süleymanov, Kars’taki yerel ve ulusal basının ‘bazı’ temsilcilerine iftar yemeği verdi.

Konsolosluk binasında verilen iftar yemeğine; Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Yücel Sezer ile birlikte cemiyet üyeleri (?), yerel gazete sahipleri ve ulusal haber ajanslarının temsilcileri katıldı.

KONSOLOSUN AYRIMCI TAVRI

Bazı yayın kuruluşlarının davet edilmemesi dikkat çekti. Yemekte  Çağdaş Kars Haber Gazetesi, Serhat TV ve Politikars.com yönetici ve temsilcileri yoktu.

Azerbaycan Kars Konsolosu Ayhan Süleymanov iftar yemeğine icabet eden basın mensuplarına teşekkür ederek, idrak etmekte olduğumuz mübarek Ramazan ayı dolayısıyla iftar sofrasında Kars ilimizdeki medyanın değerli temsilcileri ile bir araya gelmek istedik. Sağ olsunlar bizleri kırmayıp davetimize katıldılar, herkese hayırlı ramazanlar diliyorum, dedi.

Türkiye Azerbaycan kardeşliğine de vurgu yapan Konsolos Süleymanov, Türkiye ve Azerbaycan birbirinden ayrılmaz iki kardeş ülkedir. Türkiye - Azerbaycan ilişkileri hiçbir siyasi ve iktisadi çıkara dayanmamaktadır. Türkiye - Azerbaycan ilişkileri iki devletin bir millet ilişkisidir. Kardeşlik, bağlılık, bütünlük ilişkisidir. Biz bu ilişkilerin daha da gelişmesi için çalışıyoruz. Türkiye’nin büyük önderi Atatürk ; “Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir ” demiştir. Azerbaycan’ın büyük önderi Haydar Aliyev ise ; “Biz iki devlet bir milletiz” demiştir. İşte bizim yolumuz bu çizgiden geçmektedir. Her iki ülkemizin Cumhurbaşkanları da karşılıklı ziyaretlerde aynı mesajları vermişlerdir. Bu sözler hiç de sıradan sözler değildir. Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinin temeli buradadır, diye konuştu.

CEMİYETTEN AYRIMCILIĞA ÖVGÜ

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Yücel Sezer ise nazik davetlerinden dolayı Azerbaycan Kars Konsolosu Ayhan Süleymanov’a teşekkür ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk halkının daima Azerbaycan’ın yanında yer aldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.