1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Yavru Puhu'ların Tedavisi Sürüyor
Konservatuardan Piyano RESİTALİ

Konservatuardan Piyano RESİTALİ

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuarı Solist, Oda Müziği ve Şan-Piyano repertuarcısı Evren Büyükburçlu Erol tarafından Piyano Resitali gerçekleştirildi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuarı İsmail Aytemiz Salonu’nda Solist, Oda Müziği ve Şan-Piyano repertuarcısı Evren Büyükburçlu Erol tarafından Piyano Resitali gerçekleştirildi.
Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen Piyano Resitali’nde sahne alan Solist, Oda Müziği ve Şan-Piyano repertuarcısı Evren Büyükburçlu Erol’u öğrenciler pür dikkat dinledi.

Müzisyen bir aileden gelen Evren Büyükburçlu Erol, İstanbul’da doğdu. Müziğe çok küçük yaşlarda ilgi duydu. İlkokulu bitirdikten sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Bölümünü kazandı. Prof. Metin Öğüt’ün öğrencisi olarak 1988 yılında Lisans eğitimini birincilik ile, 2000 yılında Yüksek Lisans “pekiyi” derece ile tamamladı.
Oda Müziği’nde Prof. Judith Uluğ, Prof. Reşit Erzin, Prof Suna Erel, Prof Gönül Gökdoğan ve Prof. Seher Tanrıyar ile çalıştı. Piyano, Oda Müziği ve Türk Bestecileri repertuarı son derece geniş olan sanatçı yurt içinde birçok önemli konser merkezinde ve yurt dışında Tunus ve Bulgaristan’da konserler verdi.
Fahrettin Kerimov yönetiminde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Orkestra eşliğinde Franz Liszt’in Macar Fantezisini, Arif Melik Aslanov yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Emin Güven Yaşlıçam yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde P.I Tschaikowsky’nin Birinci Piyano Konçertosunu yorumladı.
G. Heimowski, Hüseyin Sermet, Vedat Köksal, Christoph Ritter, Kai Wessel’in master kurslarına ve Uelt Wiget’in 20. Yüzyıl Müziği Seminerine aktif olarak katıldı. Bariton Prof. Mesut İktu’nun 2010 yılında çıkan “Türk Ezgileri” CD kaydında yer aldı. Konser kariyerine solist, oda müziği ve şan-piyano repertuarı üzerinde devam etmekte olan Evren Büyükburçlu Erol, Doktora çalışmalarını Prof. Hülya Tarcan ile sürdürmektedir. Aynı zamanda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Araştırma Görevlisidir.
Evren Büyükburçlu Erol Kars’a ilk defa geldiğini ve gösterilen ilgiden memnun kaldığını ifade ederek, “ Kars’a ilk defa geliyorum ve Kars’ı çok güzel buldum, bundan böyle de sık sık gelmeyi düşünüyorum. Özellikle yemeklerini yedim ve çok beğendim Kars’ı daha çok tanımak isterim” şeklinde konuştu.
Konservatuar öğrencilerine verdiği mesajda, müziği sevmelerinin başarıya ulaşmalarında en büyük etken olacağını ifade etti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.