1. HABERLER

  2. Haiti'de Sokaklar Ceset Dolu
Kızılay Kars Şubesi Evini YENİLEDİ

Kızılay Kars Şubesi Evini YENİLEDİ

Kars merkeze bağlı Ataköy köyünde, 30 yıldır tek başına, harabe bir evde yaşam savaşı veren Semengül Özveren isimli ninenin imdadına Türk Kızılay'ı yetişti.

A+A-
Kars merkeze bağlı Ataköy köyünde, 30 yıldır tek başına, harabe bir evde yaşam savaşı veren Semengül Özveren isimli ninenin imdadına Türk Kızılay’ı yetişti.
 
Uçmak üzere olan evi, içeriden onlarca odun direkle ayakta tutmaya çalışan ninenin dramı 3 ay önce meydana çıktı. Türk Kızılay’ı Kars Şube Başkanı Remzi Aras, gıda ve temizlik malzemesi yardımı götürdüğü evde yaşam mücadelesi veren nineyi görünce hemen harekete geçti.

 
Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte el el vererek her gece ölümle burun buruna gelen Semengül Özveren’ne evini yenileme sözü verdi. Hummalı bir çalışma başladı. Ustalar gelip işbaşı yaptı. Malzemeler evin önüne döküldü ve nine de bu süre içinde Kars’taki kızının evine geçici olarak yerleşti. Ninenin evin yola bakan taraftaki 2 odasının tavanı söküldü. Evin yeniden tavanı yapıldı ve damlamaması içinde toprakla tahta arasına naylon döşendi. Duvarlar yeniden sıvandı ve taban da yenilendi. Pencereleri takıldı, boya-badanası yapıldı, elektrik tesisatı yapıldı. Bunun yanında evin giriş kısmında da onarımlar yapılarak belli bir düzene getirildi.
 
Ev tamamlandıktan sonra Bayram öncesinde Semengül Özveren’e teslim edildi. Gülmeyi bile unutmuş olan talihsiz nine ziyaretine giden Kızılay Kars Şube Başkanı Remzi Aras’ı ve gazetecileri görünce sevincinden ne yapacağını şaşırdı. Yeni evine kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Semengül Nine, Bayrama yeni bir evinde girecek olmanın sevincini yaşadığını belirterek, Kızılay Şube Başkanı Remzi Aras’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

 
Kars merkeze 12 kilometre uzaklıktaki Ataköy köyünde yaşayan Semengül Özveren, harabe bir evde yaşıyordu. Kaldığı evin tavanı çökmesin diye 16 adet odun direkle tavanı tutturuyordu. Buna rağmen zaman zaman evinden yattığı yere taşlar ve topraklar dökülüyordu. Semengül Özveren artık Kızılay’ın yeni yaptığı evde daha da güvenli bir yaşam sürecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.